Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Яловичина у винному соусі

Інгредієнти

на 6 порції

  • Яловичина (лопатка) 800 г
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Часник 5 зубчиків
  • Червоне сухе вино 200 мл
  • М’ясний бульйон 200 мл
  • Томатна паста 30 г
  • Борошно пшеничне 30 г
  • Оливкова олія 50 мл
  • Цукор 1 ч.л.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Чорний мелений перець 0.25 ч.л.
  • Гвоздика 3 бутончики
  • Петрушка свіжа 5 гілочок
  • Розмарин свіжий або сушений 1 гілочка
  • Чебрець свіжий або сушений 3 гілочки
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Яловичина у винному соусі

180 хвилин

Тушкована яловичина у винному соусі — це страва, де ніжне м’ясо поєднується з овочами, травами та ароматним вином, створюючи насичений, глибокий смак.

Харчова цінність порції

  • Ккал165
  • Білки13г
  • Жири10г
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Яловичина у винному соусі - крок 1 з 6
Яловичина – 800 г, оливкова олія – 50 мл
Помийте м’ясо, обсушіть паперовими рушниками, зачистьте від жиру та плівок. Наріжте великими шматочками. У розігріту сковороду з половиною олії викладіть половину м’яса, обсмажте на сильному вогні до золотистої скоринки. Перекладіть у миску. Обсмажте другу частину м’яса так само. Миску з яловичиною зберігайте в теплі.

Крок 2 з 6

Яловичина у винному соусі - крок 2 з 6
Цибуля – 3 шт., морква – 2 шт., цукор – 5 г, часник – 5 зубчиків, томатна паста – 30 г, гвоздика – 3 бутончики
Цибулю почистьте, наріжте великими шматочками. Моркву помийте, почистьте та наріжте кільцями завтовшки 1 см. У тій самій сковороді, не миючи її, обсмажте цибулю й моркву з цукром до золотистого відтінку. Додайте нарізаний часник, томатну пасту та гвоздику. Перемішайте й готуйте ще 2–3 хвилини.

Крок 3 з 6

Яловичина у винному соусі - крок 3 з 6
Борошно пшеничне – 30 г
Поверніть м’ясо у сковороду з овочами, посипте борошном і перемішайте.

Крок 4 з 6

Яловичина у винному соусі - крок 4 з 6
Червоне сухе вино – 200 мл
Влийте вино, перемішайте та тушкуйте без кришки 5–7 хвилин, щоб алкоголь випарувався.

Крок 5 з 6

Яловичина у винному соусі - крок 5 з 6
М’ясний бульйон – 200 мл, сіль – 5 г, чорний перець – 1 г, лавровий лист – 2 шт., розмарин – 1 гілочка, чебрець – 3 гілочки, петрушка – 10 г
Додайте бульйон (або воду), спеції та зелень. Посоліть і поперчіть. Накрийте кришкою й тушкуйте на малому вогні 2,5 години, або запікайте під кришкою в духовці 2 години при 130 °С.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Яловичина у винному соусі - крок 6 з 6
Петрушка – 2 г
Подавайте яловичину гарячою, посипавши свіжою зеленню.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot