Крок 1 з 7
![Молодий борщ - крок 1 з 7]()
Яловичина – 1 кг, вода – 3 л
Залийте яловичину холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну, додайте лавровий лист і духмяний перець. Варіть на слабкому вогні 2–2,5 години, потім м’ясо дістаньте, а бульйон процідіть. Поки вариться бульйон, помийте й почистьте овочі. Гичку молодих буряка і моркви, якщо є, не викидайте, а теж добре промийте й обсушіть.
Крок 2 з 7
![Молодий борщ - крок 2 з 7]()
Олія – 3 ст. л., морква – 250 г, цибуля – 1 шт., цукор – 2 ч. л.
Цибулю наріжте чвертькільцями, моркву — соломкою. Розігрійте олію, додайте овочі, посипте цукром і обсмажуйте до золотистого кольору.
Крок 3 з 7
![Молодий борщ - крок 3 з 7]()
Буряк – 350 г, оцет – 3 ст. л., бульйон – 2 черпаки, сіль – 1 г
Буряк наріжте соломкою. Додайте буряк до засмажки, тушкуйте 5 хв. Потім додайте оцет і трохи бульйону, посоліть і тушкуйте ще 10 хв.
Крок 4 з 7
![Молодий борщ - крок 4 з 7]()
Картопля – 300 г
Картоплю наріжте кубиками, покладіть у киплячий бульйон. Варіть 5 хвилин.
Крок 5 з 7
![Молодий борщ - крок 5 з 7]()
Капуста – 500 г, гичка моркви та буряка, лавровий лист – 2 шт., духмяний перець – 3 шт.
Капусту наріжте соломкою. Наріжте по пів склянки гички з буряка і моркви. Додайте капусту, гичку і спеції в бульйон до картоплі.
Крок 6 з 7
![Молодий борщ - крок 6 з 7]()
Помідори – 600 г, перець солодкий – 1 шт.
Солодкий перець почистьте, поріжте маленькими кубиками або соломкою і додайте в борщ разом із засмажкою із сковороди. Помідори залийте окропом на 1 хв, потім опустіть в холодну воду. Зніміть шкірку, наріжте тонкими скибками й додайте в борщ. Доведіть молодий борщ до кипіння і зніміть з вогню.
Крок 7 з 7 👨🍳
![Молодий борщ - крок 7 з 7]()
Часник – 4 зубчики, петрушка – 1 пучок, кріп – 1 пучок, сіль – за смаком
Часник пропустіть через прес, зелень подрібніть. Додайте зелень і часник до борщу. Скуштуйте на сіль і за потреби досоліть. Подавайте молодий борщ зі сметаною.