Молодий борщ

Інгредієнти

на 8 порції

  • Яловичина на кістці 1 кг
  • Буряк молодий з гичкою 350 г
  • Морква молода з гичкою 250 г
  • Картопля молода 300 г
  • Капуста молода 500 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Помідори 600 г
  • Перець солодкий 1 шт.
  • Часник 4 зубчики
  • Петрушка 1 пучок
  • Кріп 1 пучок
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Перець духмяний горошком 5 шт.
  • Оцет яблучний 3 ст.л.
  • Олія 3 ст.л.
  • Цукор 2 ч.л.
  • Сіль 3 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Молодий борщ

90 хвилин

Цей літній борщ готується зі свіжих сезонних овочів: молодого буряка з гичкою, моркви, картоплі та капусти. Страва легка, ароматна, яскрава — ідеальна для літа. Подавати його найкраще зі сметаною та свіжою зеленню.

Харчова цінність порції

  • Ккал42
  • Білки2.3г
  • Жири1.8г
  • Вуглеводи4.5г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 7

Молодий борщ - крок 1 з 7
Яловичина – 1 кг, вода – 3 л
Залийте яловичину холодною водою, доведіть до кипіння, зніміть піну, додайте лавровий лист і духмяний перець. Варіть на слабкому вогні 2–2,5 години, потім м’ясо дістаньте, а бульйон процідіть. Поки вариться бульйон, помийте й почистьте овочі. Гичку молодих буряка і моркви, якщо є, не викидайте, а теж добре промийте й обсушіть.

Крок 2 з 7

Молодий борщ - крок 2 з 7
Олія – 3 ст. л., морква – 250 г, цибуля – 1 шт., цукор – 2 ч. л.
Цибулю наріжте чвертькільцями, моркву — соломкою. Розігрійте олію, додайте овочі, посипте цукром і обсмажуйте до золотистого кольору.

Крок 3 з 7

Молодий борщ - крок 3 з 7
Буряк – 350 г, оцет – 3 ст. л., бульйон – 2 черпаки, сіль – 1 г
Буряк наріжте соломкою. Додайте буряк до засмажки, тушкуйте 5 хв. Потім додайте оцет і трохи бульйону, посоліть і тушкуйте ще 10 хв.

Крок 4 з 7

Молодий борщ - крок 4 з 7
Картопля – 300 г
Картоплю наріжте кубиками, покладіть у киплячий бульйон. Варіть 5 хвилин.

Крок 5 з 7

Молодий борщ - крок 5 з 7
Капуста – 500 г, гичка моркви та буряка, лавровий лист – 2 шт., духмяний перець – 3 шт.
Капусту наріжте соломкою. Наріжте по пів склянки гички з буряка і моркви. Додайте капусту, гичку і спеції в бульйон до картоплі.

Крок 6 з 7

Молодий борщ - крок 6 з 7
Помідори – 600 г, перець солодкий – 1 шт.
Солодкий перець почистьте, поріжте маленькими кубиками або соломкою і додайте в борщ разом із засмажкою із сковороди. Помідори залийте окропом на 1 хв, потім опустіть в холодну воду. Зніміть шкірку, наріжте тонкими скибками й додайте в борщ. Доведіть молодий борщ до кипіння і зніміть з вогню.

Крок 7 з 7 👨‍🍳

Молодий борщ - крок 7 з 7
Часник – 4 зубчики, петрушка – 1 пучок, кріп – 1 пучок, сіль – за смаком
Часник пропустіть через прес, зелень подрібніть. Додайте зелень і часник до борщу. Скуштуйте на сіль і за потреби досоліть. Подавайте молодий борщ зі сметаною.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot