Шведські фрикадельки котбулар

Інгредієнти

на 30 порції

  • Яловичий фарш 450 г
  • Свинячий фарш 450 г
  • Панірувальні сухарі ½ склянки
  • Петрушка 20 г
  • Перець духмяний мелений 1/2 ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений 1/2 ч. л.
  • Цибуля 1/2 шт.
  • Часник сушений 1 ч.л.
  • Яйця 2 шт.
  • Масло вершкове 6 ст. л.
  • Оливкова олія 1 ст.л.
  • Борошно пшеничне 3 ст.л.
  • Яловичий бульйон 2 склянки
  • Вершки 35% 1 склянка
  • Вустерський соус 1 ст.л.
  • Гірчиця 1 ч.л.
  • Сіль за смоком
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Шведські фрикадельки котбулар

8 хвилин

Головний секрет цих фрикадельок — у густій шовковистій підливі, яка робить смак страви більш насиченим. Класична подача передбачає подушку з картопляного пюре, джем з брусниці та свіжу петрушку. Смакота!

Харчова цінність порції

  • Ккал544
  • Білки23г
  • Жири46г
  • Вуглеводи12г

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 8

Шведські фрикадельки котбулар - крок 1 з 8
Петрушка 20 г, цибуля 1/2 шт.
Помийте та обсушіть петрушку, почистьте цибулю. Дрібно їх накришіть.

Крок 2 з 8

Шведські фрикадельки котбулар - крок 2 з 8
Жовтки 2 шт., яловичий фарш 450 г, свинячий фарш 450 г, спеції, панірувальні сухарі 1/2 склянки, сіль 1 ч. л.
Відділіть жовтки від білків. Змішайте їх з фаршем. Додайте спеції, цибулю, зелень, панірувальні сухарі та чайну ложку солі. Ще раз все добре перемішайте.

Крок 3 з 8

Шведські фрикадельки котбулар - крок 3 з 8
Зліпіть однакові невеликі фрикадельки мокрими руками або за допомогою столової ложки.

Крок 4 з 8

Шведські фрикадельки котбулар - крок 4 з 8
Олія 1 ст. л., масло 2 ст. л.
У великій сковороді розігрійте оливкову олію, додайте до неї 2 ст. л. вершкового масла. У цій суміші обсмажте до золотистої скоринки фрикадельки. Перекладіть смажені фрикадельки на окрему тарілку.

Крок 5 з 8

Шведські фрикадельки котбулар - крок 5 з 8
Масло 4 ст. л., борошно 3 ст. л.
У жир, на якому смажились фрикадельки, додайте решту масла. Розтопіть його і поступово починайте вводити борошно. Помішуйте, поки воно не почне підрум’янюватися.

Крок 6 з 8

Шведські фрикадельки котбулар - крок 6 з 8
Бульйон 2 склянки, вершки 1 склянка, вустерський соус 1 ст. л., гірчиця 1 ч. л., сіль, перець
Повільно влийте у сковороду бульйон. Помішуйте соус, щоб не утворювались грудочки. Далі додайте вершки, вустерський соус, гірчицю, сіль і перець до смаку. Варіть, помішуючи, 4-5 хв, поки соус не почне гуснути.

Крок 7 з 8

Шведські фрикадельки котбулар - крок 7 з 8
Не знімаючи сковороди з вогню, покладіть у соус фрикадельки і тушкуйте їх 10 хв. За потреби додайте ще солі та спецій.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Шведські фрикадельки котбулар - крок 8 з 8
Подавайте фрикадельки котбулар з картопляним пюре та улюбленим соусом.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot