Крок 1 з 8
Петрушка 20 г, цибуля 1/2 шт.
Помийте та обсушіть петрушку, почистьте цибулю. Дрібно їх накришіть.
Крок 2 з 8
Жовтки 2 шт., яловичий фарш 450 г, свинячий фарш 450 г, спеції, панірувальні сухарі 1/2 склянки, сіль 1 ч. л.
Відділіть жовтки від білків. Змішайте їх з фаршем. Додайте спеції, цибулю, зелень, панірувальні сухарі та чайну ложку солі. Ще раз все добре перемішайте.
Крок 3 з 8
Зліпіть однакові невеликі фрикадельки мокрими руками або за допомогою столової ложки.
Крок 4 з 8
Олія 1 ст. л., масло 2 ст. л.
У великій сковороді розігрійте оливкову олію, додайте до неї 2 ст. л. вершкового масла. У цій суміші обсмажте до золотистої скоринки фрикадельки. Перекладіть смажені фрикадельки на окрему тарілку.
Крок 5 з 8
Масло 4 ст. л., борошно 3 ст. л.
У жир, на якому смажились фрикадельки, додайте решту масла. Розтопіть його і поступово починайте вводити борошно. Помішуйте, поки воно не почне підрум’янюватися.
Крок 6 з 8
Бульйон 2 склянки, вершки 1 склянка, вустерський соус 1 ст. л., гірчиця 1 ч. л., сіль, перець
Повільно влийте у сковороду бульйон. Помішуйте соус, щоб не утворювались грудочки. Далі додайте вершки, вустерський соус, гірчицю, сіль і перець до смаку. Варіть, помішуючи, 4-5 хв, поки соус не почне гуснути.
Крок 7 з 8
Не знімаючи сковороди з вогню, покладіть у соус фрикадельки і тушкуйте їх 10 хв. За потреби додайте ще солі та спецій.
Крок 8 з 8 👨🍳
Подавайте фрикадельки котбулар з картопляним пюре та улюбленим соусом.