Салат панцанела

Інгредієнти

на 4 порції

  • Помідори (різні сорти) 1.1 кг
  • Хліб пшеничний на заквасці 230 г
  • Олія оливкова extra virgin 120 мл
  • Оцет винний червоний 60 мл
  • Базилік свіжий 15 г
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Часник 3 зубчики
  • Орегано сушений 1 ст. л.
  • Сіль 0.5 ч. л.
  • Перець чорний свіжомелений 1 г
  • Сир бурата 1 кулька (125 г)
  • Сіль морська великокристалічна для подачі

Салат панцанела

50 хвилин

Панцанела — італійський салат, що поєднує соковиті помідори, підсмажений хліб, ароматну зелень і вершкову бурату. Простий, але вражаюче смачний, він ідеально пасує до літнього обіду або легкої вечері.

Харчова цінність порції

  • Ккал135
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи10г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Салат панцанела - крок 1 з 6
Помідори — 1100 г, базилік — 15 г
Ретельно вимийте помідори та листя базиліка. Обсушіть.

Крок 2 з 6

Салат панцанела - крок 2 з 6
Хліб — 230 г, олія — 20 мл
Наріжте хліб скибками товщиною приблизно 1,5 см. Збризніть з обох боків олією та підсмажте на сковороді або грилі по 2 хв з кожного боку до рум’яної скоринки.

Крок 3 з 6

Салат панцанела - крок 3 з 6
Помідори, базилік, червона цибуля — 1 шт., часник — 3 зубчики
Наріжте помідори великими скибками, червону цибулю тонкими півкільцями, часник подрібніть. Більшу частину базиліку подрібніть, залишивши кілька листочків для прикрашання.

Крок 4 з 6

Салат панцанела - крок 4 з 6
Оцет винний червоний — 60 мл, олія оливкова — 100 мл, орегано — 1 ст. л., базилік — 10 г, сіль — 0,5 ч. л., перець — 1 г
Збийте вінчиком в мисці винний оцет з олією, додайте подрібнений базилік, орегано, цибулю, часник, сіль і перець. Відлийте 60 мл заправки для подачі.

Крок 5 з 6

Салат панцанела - крок 5 з 6
Помідори, хліб, заправка
Додайте помідори до миски із заправкою, перемішайте. Залиште на 20 хвилин маринуватись при кімнатній температурі, перемішайте ще раз і зачекайте ще 20 хвилин. Потім поламайте руками хліб, додайте до помідорів і знову перемішайте.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Салат панцанела - крок 6 з 6
Сир бурата — 125 г, сіль морська — за смаком
Відразу ж викладіть салат на тарілки. Розірвіть бурату руками та викладіть шматочки зверху. Полийте залишеною заправкою, посипте морською сіллю.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot