Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Стейк рибай на сковороді

Інгредієнти

на 1 порції

  • Стейк ангус рибай 1 шт.
  • Гречаний багет 0.5 шт.
  • Вершкове масло 75 г
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Петрушка 20 г
  • Сіль 2 г
  • Перець чорний мелений 1 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Стейк рибай на сковороді

25 хвилин

Рецепт стейка рибай на сковороді від Марко Черветті — для поціновувачів соковитого і ніжного м’яса. У ньому використовується мармуровий стейк преміальної якості зі знаменитої яловичини ангус. Готуйте вдома за простим рецептом і насолоджуйтеся смаком як у стейкхаусі.

Харчова цінність порції

  • Ккал320
  • Білки22г
  • Жири25г
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Стейк рибай на сковороді - крок 1 з 6
Стейк ангус рибай – 1 шт
Заздалегідь дістаньте стейк із холодильника, щоб він став кімнатної температури. Обсушіть м'ясо від зайвої вологи паперовим рушником.

Крок 2 з 6

Стейк рибай на сковороді - крок 2 з 6
Яйце куряче – 1 шт., сіль – 2 г
У глибокому посуді збийте вінчиком куряче яйце зі щіпкою солі. Довго збивати не потрібно, достатньо, щоби жовток і білок об'єдналися.

Крок 3 з 6

Стейк рибай на сковороді - крок 3 з 6
Гречаний багет – 0,5 шт., часник – 2 зубчики, петрушка – 20 г
Гречаний багет висушіть у паперовому пакеті за 7 днів до приготування стейка. Подрібніть його на великій тертці в крихту, перекладіть у глибокий посуд. Зубчики часнику почистьте від лушпиння, дрібно наріжте, додайте до подрібненого багета. Зелень петрушки помийте, обсушіть від вологи, дрібно наріжте і додайте у паніровку. Перемішайте інгредієнти.

Крок 4 з 6

Стейк рибай на сковороді - крок 4 з 6
Підготовлений стейк опустіть у збите із сіллю яйце так, щоб м'ясо повністю ним покрилося. Потім обваляйте стейк у паніровці з гречаного багета, часнику та петрушки з усіх боків.

Крок 5 з 6

Стейк рибай на сковороді - крок 5 з 6
Вершкове масло – 75 г
Розжарте сковороду, розтопіть на ній вершкове масло. Викладіть на сковороду стейк у паніровці. Обсмажуйте м'ясо на середньому вогні, поливаючи його вершковим маслом зі сковороди. Коли на нижній поверхні стейка з'явиться золотиста скоринка, акуратно переверніть його щипцями або лопаткою та обсмажте з іншого боку. Використовуйте кулінарний термометр, щоб досягти ідеального результату (Blue — 48°С; Rare — 50°С; Medium Rare — 54°С; Medium — 58°С; Medium well — 63°С; Well done — 68°С).

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Стейк рибай на сковороді - крок 6 з 6
Сіль – 1 г, перець чорний мелений – 1 г
Готовий стейк ангус рибай перекладіть на тарілку, загорніть у фольгу і залиште на 5 хвилин відпочити. Після цього посоліть стейк за смаком, приправте його чорним меленим перцем. Неймовірно смачний, соковитий та ароматний стейк рибай подавайте з улюбленим гарніром і соусом.

Готово!

Нехай смакує 🤗

telegram botviber botfacebook bot