Салат з матіасом по-шведськи

Інгредієнти

на 4 порції

  • Буряк 600 г
  • Філе матіаса 8 шт.
  • Яблуко кисле 2 шт.
  • Цибуля червона 2 шт.
  • Майонез 100 г
  • Йогурт натуральний 2 ст.л.
  • Лимон 1/2 шт.
  • Мед 1 ч.л.
  • Сіль 1 г
  • Перець чорний мелений 1 г
  • Кріп 5 г
  • Цибуля зелена 5 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Салат з матіасом по-шведськи

60 хвилин

Цей традиційний скандинавський салат поєднує оселедець, буряк і яблука, створюючи баланс солоного, солодкого та кислого смаку. У Швеції його часто подають на свята, а за складом він може вважатися "прадідусем" українського оселедця під шубою.

Харчова цінність порції

  • Ккал180
  • Білки
  • Жири13г
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 4

Салат з матіасом по-шведськи - крок 1 з 4
Буряк – 600 г, цибуля – 2 шт.
Вимийте буряк і відваріть або приготуйте на парі до м’якості, приблизно 50 хвилин. Остудіть до кімнатної температури, почистьте й наріжте кубиками. Цибулю почистьте й наріжте кубиками теж.

Крок 2 з 4

Салат з матіасом по-шведськи - крок 2 з 4
Яблуко – 2 шт., філе матіаса – 8 шт.
Яблука наріжте дрібними кубиками. Філе матіаса промокніть паперовим рушником і наріжте невеликими шматочками.

Крок 3 з 4

Салат з матіасом по-шведськи - крок 3 з 4
Майонез – 100 г, йогурт – 2 ст. л., сік лимона – 1 ч. л., мед – 1 ч. л., буряк, яблука, цибуля, оселедець
Змішайте майонез із йогуртом, додайте лимонний сік, мед, сіль і перець. До заправки додайте нарізані буряк, яблука, цибулю та оселедець. Акуратно перемішайте.

Крок 4 з 4 👨‍🍳

Салат з матіасом по-шведськи - крок 4 з 4
Матіас, зелена цибуля – 5 г, кріп – 5 г
Подавайте салат у глибокій тарілці, прикрасивши зверху кількома шматочками матіаса, подрібненою зеленою цибулею та кропом. Найкраще смакує охолодженим.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot