Ловіть -10% на перше замовлення в «Сільпо»! Не проґавте вигоду 😉

Рожевий банош

Інгредієнти

на 2 порції

  • Буряк 100 г
  • Кукурудзяна крупа дрібного помелу 120 г
  • Вершки 15% 300 мл
  • Бекон 100 г
  • Бринза 100 г
  • Сіль 5 г
  • Перець чорний мелений 1 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Рожевий банош

1 год

Український банош може бути різним, і навіть рожевим, якщо додати до нього трохи буряка та бекону для рожеве-е-езного настрою! Цей рецепт вдасться і без буряка, тож можете пропустити перший крок для більш традиційного смаку кукурудзяної каші з бринзою, що готується менш ніж за півгодини.

Харчова цінність на 100г

  • Ккал188
  • Білки
  • Жири12г
  • Вуглеводи13г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 4

Буряк — 100 г (один буряк середнього розміру)
Для рожевого кольору необхідно попередньо почистити та відварити буряк протягом 30-45 хв. Готовий м’який буряк поріжте та перебийте блендером до однорідності (можна додавати воду для зволоження маси). Ви також можете натерти буряк на терку та вичавити руками або через сито увесь сік з овоча для фарбування страви. Можна використовувати як бурякове пюре, так і невелику кількість бурякового соку — не бійтеся експерементувати.

Крок 2 з 4

Бекон — 100 г
Наріжте бекон невеликими шматочками та відправте на сковорідку. Смажте на середньому вогні декілька хвилин; з бекону має виділитися жир, а на шматочках утворитися невелика скоринка. Не забудьте прибрати з вогню готові шкварки.

Крок 3 з 4

Вершки — 300 мл, кукурудзяна крупа — 120 г, сіль — 5 г, перець — 1 г
У окрему каструлю влийте вершки та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і всипайте тоненькою цівкою крупу у вершки, паралельно замішуючи все в каструлі ложкою або вінчиком. Це важливо, щоб не утворювалися грудочки. Дайте каші проваритися декілька хвилин та додайте підготовлений буряк для рожевого кольору (якщо використовуєте). За потреби вливайте більше вершків, щоб консистенція була майже кремова. Посоліть, поперчіть.

Крок 4 з 4 👨‍🍳

Рожевий банош - крок 4 з 4
Бринза — 100 г
Викладіть на тарілку порцію готової каші, присипте бринзою та підсмаженим беконом.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot