Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Плов з м’ясом

Інгредієнти

на 4 порції

  • Яловичина або баранина (м’якоть) 500 г
  • Рис довгозернистий пропарений 250 г
  • Морква 100 г
  • Ріпчаста цибуля 100 г
  • Часник 1 головка
  • Соняшникова олія 45 мл
  • Сіль 1 ч.л.
  • Спеції для плову 1 ч.л.
  • Кумин (зіра) 0.5 ч.л.
  • Барбарис сушений 2 г
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Гострий перець 1 шт.
  • Зелень 5 г
  • Вода 700 мл
  • Приладдя для приготування 4 шт.

Плов з м’ясом

200 хвилин

Приготуйте ароматний, насичений і розсипчастий плов. У ньому кожна крупинка рису просякнута соками м’яса та пряними нотками спецій. Готувати можна в каструлі або в класичний спосіб – у казані.

Харчова цінність порції

  • Ккал180
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи15г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 8

Плов з м’ясом - крок 1 з 8
Яловичина – 500 г
Промийте яловичину під проточною водою, обсушіть паперовими серветками. Зачистьте м’ясо від жиру та плівок, наріжте невеликими шматочками однакового розміру.

Крок 2 з 8

Плов з м’ясом - крок 2 з 8
Олія – 45 мл
Розігрійте рослинну олію в каструлі з товстим дном. Викладіть шматочки м’яса й обсмажуйте на сильному вогні до золотистої скоринки з усіх боків, періодично помішуючи.

Крок 3 з 8

Плов з м’ясом - крок 3 з 8
Цибуля – 100 г, морква – 100 г
Почистьте ріпчасту цибулю, наріжте кубиками. Моркву почистьте та наріжте соломкою. Додайте до обсмаженого м’яса цибулю і смажте 3 хв, потім моркву. Помішуючи, обсмажуйте все разом 5 хвилин на середньому вогні, доки овочі стануть м’якими.

Крок 4 з 8

Плов з м’ясом - крок 4 з 8
Часник – 1 головка, сіль – 1 ч. л., спеції для плову – 1 ч. л., кумин – 0,5 ч. л., барбарис – 2 г, лавровий лист – 2 шт., гострий перець – 1 шт., вода – 400 мл
Додайте цілу головку часнику, очищену від верхнього лушпиння. Посоліть, додайте спеції для плову, кумин, барбарис, лавровий лист і гострий перець. Залийте гарячою водою так, щоб м’ясо й овочі були повністю покриті. Накрийте кришкою та тушкуйте 45–50 хвилин на повільному вогні — до м’якості м’яса.

Крок 5 з 8

Плов з м’ясом - крок 5 з 8
Рис – 250 г
Рис ретельно промийте кілька разів у холодній воді, поки вона не стане прозорою. Коли м’ясо буде готове, розрівняйте поверхню і викладіть рис зверху рівномірним шаром, не перемішуючи.

Крок 6 з 8

Плов з м’ясом - крок 6 з 8
Вода – 200–300 мл
Залийте гарячою водою так, щоб вона покривала рис на 1 см. Накрийте каструлю кришкою та варіть на мінімальному вогні 25–30 хвилин, поки рідина повністю не випарується.

Крок 7 з 8

Плов з м’ясом - крок 7 з 8
Коли плов буде готовий, акуратно перемішайте рис із м’ясом та овочами. Накрийте кришкою й дайте настоятися 5–10 хвилин.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Плов з м’ясом - крок 8 з 8
Зелень – 5 г
Подавайте ароматний плов гарячим, прикрасивши свіжою зеленню петрушки або кінзи.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot