Оселедець під периною - польська версія класичної шуби

Інгредієнти

на 4 порції

  • Оселедець 4 шт.
  • Буряк варений 2 шт.
  • Квашені огірки 2 шт.
  • Яйця курячі 3 шт.
  • Яблуко 1 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Майонез 120 г
  • Сметана 2 ст.л.
  • Олія 40 мл
  • Лимон 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелена цибуля за смаком
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Оселедець під периною - польська версія класичної шуби

35 хвилин

Якщо ви любите страви з оселедця, небайдужі до шуби, то ця польська страва точно для вас! Замість картоплі та моркви тут використовують яблука і квашені огірки.

Харчова цінність порції

  • Ккал395
  • Білки
  • Жири35г
  • Вуглеводи12г

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 5

Оселедець під периною - польська версія класичної шуби - крок 1 з 5
Буряк варений - 2 шт., оселедець, філе - 4 шт., квашені огірки - 2 шт., яблуко - 1 шт., олія - 40 мл, лимон - 1/2 шт.
Почистьте буряки та цибулю. Огірок, яблуко, цибулю, філе оселедця наріжте дрібними кубиками. Оселедець складіть в окрему миску, додайте олію та сік 1/2 лимона. Цедру натріть на дрібній тертці, половину додайте до оселедця й перемішайте. Маринуйте 30 хвилин.

Крок 2 з 5

Оселедець під периною - польська версія класичної шуби - крок 2 з 5
Яйця курячі - 3 шт.
Відваріть круто яйця, відокремте білки від жовтків. Білки наріжте кубиками. Один жовток відкладіть убік, решту також наріжте кубиками.

Крок 3 з 5

Оселедець під периною - польська версія класичної шуби - крок 3 з 5
Лимон - 1/2 шт., майонез -120 г, сметана - 2 ст. л, сіль за смаком, перець чорний мелений за смаком
Приготуйте соус: змішайте майонез, сметану, сік та цедру другої половини лимона. Посоліть, поперчіть і перемішайте.

Крок 4 з 5

Оселедець під периною - польська версія класичної шуби - крок 4 з 5
На велику тарілку викладіть оселедець, полийте рівномірно невеликою кількістю соусу, зверху викладіть цибулю, наступним шаром — яблука. Полийте знову рівномірно невеликою кількістю соусу.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Оселедець під периною - польська версія класичної шуби - крок 5 з 5
Зелена цибуля за смаком
Викладіть яйця та квашений огірок, полийте рівномірно невеликою кількістю соусу й викладіть буряк. Полийте рештою соусу. Дрібно натріть жовток і посипте буряком. Прикрасьте дрібно нарізаною зеленою цибулею. Подавайте салат із запеченою картоплею.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot