Галета з полуницею

Інгредієнти

на 6 порції

  • Борошно пшеничне 190 г
  • Цукор 85 г
  • Сіль 1/4 ч. л.
  • Вершкове масло 120 г
  • Яйце 1 шт.
  • Полуниця 400 г
  • Ванілін 1 ч. л.
  • Чорний мелений перець 1 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Галета з полуницею

90 хвилин

Полунична галета – це тонке хрустке тісто та соковита, солодка начинка. Апетитна європейська випічка з полуницею, традиційна для початку літа, може легко опинитися на вашому столі із цим простим покроковим рецептом. Ідеально до чаю чи кави!

Харчова цінність порції

  • Ккал280
  • Білки
  • Жири15г
  • Вуглеводи32г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 7

Галета з полуницею - крок 1 з 7
Борошно – 190 г, цукор – 50 г, сіль – 1/4 ч. ложки
Змішайте просіяне борошно, цукор і сіль у великій мисці

Крок 2 з 7

Галета з полуницею - крок 2 з 7
Масло – 120 г, крижана вода – 60 мл
Пересипте борошняну суміш у блендер, додайте кубики дуже холодного масла і крижану воду. Перебийте в крихту. Якщо у вас немає блендера, перемішайте кубики масла з борошном на дощечці та посічіть гострим ножем максимально дрібно.

Крок 3 з 7

Галета з полуницею - крок 3 з 7
Крижана вода – 60 мл
Перекладіть тісто на робочу поверхню і вимісіть до однорідності. Робити це потрібно швидко й недовго, щоб масло не тануло. Тісто має стати еластичним, але не дуже тугим. Сформуйте з нього кулю, розплющте її в диск, як на фото, загорніть у плівку і відправте в холодильник мінімум на 1 годину.

Крок 4 з 7

Галета з полуницею - крок 4 з 7
Полуниця – 400 г, цукор – 30 г, ванілін – 1 ч.л., чорний перець – 1 г
Коли тісто достатньо охолодиться, приготуйте начинку. Помийте, почистьте від хвостиків і переріжте навпіл полуницю. Змішайте із цукром, ваніліном та щіпкою чорного перцю. Залиште на кілька хвилин, щоб полуниця пустила сік.

Крок 5 з 7

Галета з полуницею - крок 5 з 7
Розкачайте тісто у коло діаметром близько 30 см. Якщо воно прилипає до поверхні чи розкачується із зусиллям, покладіть його між двома листами пергаментного паперу, притрусивши борошном. Перекладіть розкачане коло на застелене пергаментом деко. Викладіть начинку по центру, залишаючи краї приблизно 5 см.

Крок 6 з 7

Галета з полуницею - крок 6 з 7
Яйце – 1 шт., цукор – 5 г
Загорніть вільні краї тіста на начинку, змастіть яйцем і посипте цукром.

Крок 7 з 7 👨‍🍳

Галета з полуницею - крок 7 з 7
Відправте галету з полуницею у попередньо розігріту до 180°C духовку і випікайте 25 хв до золотистої скоринки. Подавайте галету теплою чи кімнатної температури. Можна доповнити її кулькою ванільного морозива.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot