Крок 1 з 10 
![М’ясний пиріг туртьєр - крок 1 з 10]()
 Борошно пшеничне – 260 г, сіль – 1 ч. л., вершкове масло – 160 г, вода – 6 ст. л.  
 У глибокий посуд просійте пшеничне борошно, додайте сіль, перемішайте. Холодне вершкове масло подрібніть на тертці, додайте до борошна. Швидкими рухами перетріть інгредієнти до отримання дрібної крихти. В отриману суміш влийте крижану воду. 
 Крок 2 з 10 
![М’ясний пиріг туртьєр - крок 2 з 10]()
 Борошно пшеничне – 260 г, вершкове масло – 160 г, вода – 6 ст. л. 
 Перемішайте інгредієнти, щоб вони з'єдналися в м'яке однорідне тісто. Загорніть готове пісочне тісто в харчову плівку і відправте його в холодильник на 30 хвилин.
 
 Крок 3 з 10 
![М’ясний пиріг туртьєр - крок 3 з 10]()
 Картопля – 350 г 
 
 Картоплю помийте, почистьте від шкірки, відваріть до готовності в підсоленій воді (у воду можна додати духмяний перець і лавровий лист для аромату). З готової картоплі злийте воду, розімніть овочі в однорідне пюре. 
 Крок 4 з 10 
![М’ясний пиріг туртьєр - крок 4 з 10]()
 Цибуля ріпчаста – 150 г, оливкова олія – 2 ст. л., фарш свинячо-яловичий – 600 г 
 Почистьте цибулю від лушпиння, наріжте дрібним кубиком. Викладіть цибулю на сковороду з розігрітою оливковою олією. Помішуючи, пасеруйте на середньому вогні до легкого золотистого відтінку. Коли цибуля підрум'яниться, викладіть до неї свинячо-яловичий фарш. Помішуючи, продовжуйте обсмажувати інгредієнти разом до готовності фаршу. 
 Крок 5 з 10 
![М’ясний пиріг туртьєр - крок 5 з 10]()
 Часник – 3 зубчики, сіль – за смаком, коріандр мелений – 2,5 г, кориця мелена – 2,5 г, гвоздика мелена – 1,25 г, мускатний горіх мелений – 1,25 г, перець чорний мелений – 2,5 г, картопля – 350 г 
 
 Наприкінці приготування додайте у начинку дрібно нарізані зубчики часнику. Посоліть фарш із цибулею за смаком, приправте спеціями. Перемішайте, продовжуйте обсмажувати начинку ще 1-2 хвилини, щоб часник та спеції розкрили свій аромат. Перекладіть у сковороду з начинкою картопляне пюре. Перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції, остудіть начинку до кімнатної температури.
 
 Крок 6 з 10 
![М’ясний пиріг туртьєр - крок 6 з 10]()
 Охолоджене пісочне тісто розділіть навпіл. На посипаній борошном робочій поверхні розкачайте одну частину тіста в коло діаметром 28 см.
 
 Крок 7 з 10 
![М’ясний пиріг туртьєр - крок 7 з 10]()
 Перекладіть тісто в жароміцну форму для запікання діаметром 24 см, формуючи бортики у майбутнього пирога. Зверху рівномірно розподіліть м'ясну начинку. 
 Крок 8 з 10 
![М’ясний пиріг туртьєр - крок 8 з 10]()
 Яйце куряче – 1 шт. 
 
 Розкачайте другу частину тіста, викладіть його поверх начинки. Защепіть краї пирога, сформуйте фігурну «кіску». У центрі пирога зробіть надріз для виходу пари. Змастіть верх пирога збитим курячим жовтком. 
 Крок 9 з 10 
![М’ясний пиріг туртьєр - крок 9 з 10]()
 Відправте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Коли пиріг підрум'яниться, акуратно дістаньте його з духовки та залиште на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.
 
 Крок 10 з 10  👨🍳
![М’ясний пиріг туртьєр - крок 10 з 10]()
 Ароматний та неймовірно апетитний м'ясний пиріг розріжте на порційні шматочки і подавайте до столу. Смачного!