Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Мокачино

Інгредієнти

на 1 порції

  • Кава мелена 15 г
  • Молоко 100 мл
  • Вода 40 мл
  • Шоколад чорний або шоколадний топінг 30 г
  • Збиті вершки 30 г
  • Какао порошок 2 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Мокачино

10 хвилин

Ароматна кава з шоколадним акцентом, ніжною молочною піною і пишною шапкою збитих вершків зарядить енергією й створить настрій навіть у холодний день. Приготуйте вдома за простим рецептом і насолодіться смаком кав’ярні на своїй кухні.

Харчова цінність порції

  • Ккал85
  • Білки
  • Жири2.5г
  • Вуглеводи14г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 5

Мокачино - крок 1 з 5
Шоколад – 30 г, вода – 10 мл
Розтопіть шоколад разом із водою. Можна скористатися мікрохвильовкою (короткими інтервалами по 15 секунд) або водяною банею. Для водяної бані додайте воду й поламаний шоколад у мисочку, поставте її на каструлю з нагрітою водою та помішуйте, доки шоколад не розтане й не стане однорідним. Важливо додати воду до шоколаду перед нагріванням, щоб сироп не мав грудочок. На бажання використайте готовий шоколадний топінг без підготовки.

Крок 2 з 5

Мокачино - крок 2 з 5
Кава мелена – 15 г, вода – 30 мл
Заваріть каву улюбленим методом. Для мокачино найкраще підійде еспресо-машина, аеропрес, фільтр-кава або гейзерна кавоварка — так ви отримаєте насичену порцію без гущі.

Крок 3 з 5

Мокачино - крок 3 з 5
Молоко – 100 мл
Збийте молоко до густої піни. Якщо немає парового спінювача, використайте капучинатор або френч-прес. Для цього підігрійте молоко (не доводячи до кипіння) й збивайте капучинатором до збільшення об’єму удвічі. У френч-пресі піднімайте й опускайте фільтр швидкими рухами, доки не з’явиться піна.

Крок 4 з 5

Мокачино - крок 4 з 5
На дно чашки вилийте каву, далі додайте розтоплений шоколад і перемішайте. Потім акуратно влийте молоко.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Мокачино - крок 5 з 5
Збиті вершки – 30 г, тертий шоколад – 2 г
Прикрасьте напій збитими вершками та посипте какао порошком або тертим шоколадом. Використовуйте готові вершки з балончика або збийте вершки жирністю 30-33% міксером, доки не утвориться густий крем, який можна відсадити за допомогою кондитерського мішечка з насадкою.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot