Ловіть -10% на перше замовлення в «Сільпо»! Не проґавте вигоду 😉

Медяники

Інгредієнти

на 10 порції

  • Борошно 600 г
  • Масло 150 г
  • Цукор 200 г
  • Яйця 4 шт.
  • Мед 150 г
  • Кориця мелена 1 ч.л.
  • Гвоздика мелена ½ ч. л.
  • Імбир мелений ½ ч. л.
  • Кардамон мелений ½ ч. л.
  • Сода 1 ч. л.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Лимон ½ шт.
  • Цукрова пудра 1 склянка
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Медяники

40 хв

Спечіть до зимових свят традиційні українські медяники. Таку випічку люблять діти і дорослі, а готується вона дуже просто зі звичайних інгредієнтів. Медяники — чудовий сюрприз для рідних і незабутній подарунок.

Харчова цінність на 100г

  • Ккал375
  • Білки
  • Жири10г
  • Вуглеводи64г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Медяники - крок 1 з 6
Борошно – 600 г, сода – 1 ч. л., масло – 150 г
Просійте борошно, додайте соду. Натріть охолоджене масло у борошно та перетріть суміш руками до крихти.

Крок 2 з 6

Медяники - крок 2 з 6
Яйця – 4 шт., цукор – 200 г, сметана – 2 ст. л., мед – 150 г, кориця – 1 г, гвоздика – 1 г, імбир – 2 г, кардамон – 1 г
Додайте у тісто 2 яйця та 2 жовтки (білки залиште для глазурі). Всипте цукор, додайте сметану, мед і спеції. Замісіть м’яке тісто, загорніть у плівку та поставте у холодильник на 3 години або на ніч.

Крок 3 з 6

Медяники - крок 3 з 6
Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні завтовшки 0,5 см. Виріжте формочками медяники.

Крок 4 з 6

Медяники - крок 4 з 6
Яєчний білок – 1 шт., цукрова пудра – 1 склянка, лимонний сік – ½ ч. л.
Для глазурі збийте білок із цукровою пудрою. Додайте 0,5 ч. л. лимонного соку і збийте ще раз до густої блискучої маси.

Крок 5 з 6

Медяники - крок 5 з 6
Викладіть медяники на деко й випікайте у розігрітій до 180 °C духовці 10–12 хвилин, поки краї злегка не підрум’яняться.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Медяники - крок 6 з 6
Покрийте теплі медяники глазур’ю та дайте їй повністю висохнути.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot