Курка карі з рисом

Інгредієнти

на 4 порції

  • Рис басматі (або довгозернистий пропарений) 200 г
  • Вода 400 мл
  • Куряче філе 400 г
  • Цибуля ріпчаста 100 г
  • Часник 3 зубчики 
  • Імбир свіжий 10 г
  • Гострий перець 5 г
  • Вершки 20% 200 мл
  • Оливкова олія 30 мл
  • Карі порошок 4 г
  • Куркума мелена 4 г
  • Сіль 5 г
  • Чорний мелений перець 1 г
  • Запашний перець 1 горошина
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Курка карі з рисом

45 хвилин

Приготуйте ніжну курку в ароматному соусі карі з вершками та спеціями. Доповніть її розсипчастим рисом басматі. Це проста у приготуванні й ситна страва, що поєднує в собі пряні смаки Індії. Ідеальний вибір для затишної вечері або зустрічі з друзями.

Харчова цінність порції

  • Ккал165
  • Білки10г
  • Жири
  • Вуглеводи14г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 9

Курка карі з рисом - крок 1 з 9
Цибуля – 100 г, часник – 15 г, імбир – 10 г
Підготуйте овочі. Почистьте цибулю від лушпиння, наріжте дрібним кубиком. Почистьте зубчики часнику та корінь імбиру. Усе подрібніть

Крок 2 з 9

Курка карі з рисом - крок 2 з 9
Оливкова олія – 30 мл
Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Викладіть подрібнену цибулю, пасеруйте до м’якості. Потім додайте часник та імбир, всипте порошок карі та половину меленої куркуми, перемішайте й обсмажуйте ще 1–2 хвилини.

Крок 3 з 9

Курка карі з рисом - крок 3 з 9
Куряче філе – 400 г
Підготуйте курку. Помийте куряче філе, обсушіть паперовими серветками. Зачистьте м’ясо від жиру та плівок, наріжте середніми шматочками.

Крок 4 з 9

Курка карі з рисом - крок 4 з 9
Додайте курку до овочів на сковороді, помішуючи, обсмажуйте на середньому вогні 5–7 хвилин.

Крок 5 з 9

Курка карі з рисом - крок 5 з 9
Вершки – 200 мл, гострий перець – 5 г, сіль – 3 г, чорний мелений перець – 0,5 г
Влийте вершки кімнатної температури, додайте кілька маленьких шматочків пекучого перцю. Посоліть, додайте дрібку чорного перцю.

Крок 6 з 9

Курка карі з рисом - крок 6 з 9
Накрийте кришкою, тушкуйте курку карі на повільному вогні 10–15 хвилин до м’якості.

Крок 7 з 9

Курка карі з рисом - крок 7 з 9
Рис басматі – 200 г, вода – 400 мл, запашний перець – 1 горошина, лавровий лист – 1 шт., куркума – 2 г, сіль – 2 г
Промийте рис басматі під проточною водою. Перекладіть у каструлю, залийте водою у співвідношенні 1:2. Додайте горошину запашного перцю, лавровий лист, половину куркуми для золотистого кольору та сіль.

Крок 8 з 9

Курка карі з рисом - крок 8 з 9
Накрийте каструлю кришкою й варіть рис на повільному вогні до готовності (поки не випарується вся вода). Він має вийти розсипчастим та золотистим.

Крок 9 з 9 👨‍🍳

Курка карі з рисом - крок 9 з 9
У порційні тарілки викладіть готовий рис басматі, зверху – курку карі разом із соусом. Прикрасьте свіжою петрушкою або кінзою.

Готово!

Нехай смакує 🤗

telegram botviber botfacebook bot