Крок-месьє

Інгредієнти

на 2 порції

  • Хліб білий 4 скибочки
  • Шинка 4 шматочки
  • Сир емменталь 100 г
  • Сир пармезан 50 г
  • Молоко 250 мл
  • Борошно пшеничне 25 г
  • Масло вершкове 50 г
  • Гірчиця французька 50 г
  • Мускатний горіх мелений 0.25 ч. л.
  • Перець чорний мелений 0.25 ч. л.
  • Сіль 0.5 ч.л.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Крок-месьє

35 хвилин

Легендарний французький бутерброд із шинкою та сиром під соусом бешамель, який запікається до золотистої скоринки. Приготуйте його вдома й потіште себе класикою паризьких бістро.

Харчова цінність порції

  • Ккал262
  • Білки12г
  • Жири16г
  • Вуглеводи18г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 13

Крок-месьє - крок 1 з 13
Масло – 25 г, борошно – 25 г
Почніть готувати соус бешамель. Розтопіть масло в сотейнику або на сковороді на середньому вогні. Всипте борошно й перемішайте вінчиком до однорідної маси. Готуйте 1 хвилину, постійно помішуючи.

Крок 2 з 13

Крок-месьє - крок 2 з 13
Молоко – 250 мл
Поступово влийте молоко, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Варіть соус на слабкому вогні до кремової консистенції.

Крок 3 з 13

Крок-месьє - крок 3 з 13
Сіль – 0,5 ч. л., перець чорний мелений – 0,25 ч. л., мускатний горіх – 0,25 ч. л.
Приправте соус сіллю, чорним перцем і мускатним горіхом. Зніміть з вогню. Соус готовий.

Крок 4 з 13

Крок-месьє - крок 4 з 13
Хліб – 4 скибочки, масло – 25 г
Змастіть хліб тонким шаром вершкового масла й підсушіть у духовці за 180 °C протягом 5–7 хвилин.

Крок 5 з 13

Крок-месьє - крок 5 з 13
Гірчиця французька – 50 г
Намастіть дві скибочки хліба французькою гірчицею.

Крок 6 з 13

Крок-месьє - крок 6 з 13
Соус бешамель – 2/3 від маси
Рівномірно розподіліть соус бешамель поверх усього хліба.

Крок 7 з 13

Крок-месьє - крок 7 з 13
Сир емменталь – 100 г, сир пармезан – 50 г
Натріть сири на дрібній тертці й викладіть 2/3 маси на хліб.

Крок 8 з 13

Крок-месьє - крок 8 з 13
Шинка – 2–4 шматочки
Розподіліть тонкі слайси шинки на дві скибочки з гірчицею.

Крок 9 з 13

Крок-месьє - крок 9 з 13
Накрийте шинку скибочками хліба із соусом і сиром.

Крок 10 з 13

Крок-месьє - крок 10 з 13
Змастіть верх бутербродів соусом, що залишився.

Крок 11 з 13

Крок-месьє - крок 11 з 13
Викладіть зверху решту натертого сиру.

Крок 12 з 13

Крок-месьє - крок 12 з 13
Перекладіть у форму для запікання й готуйте при 180 °C протягом 10 хвилин, поки сир не розплавиться й не підрум’яниться.

Крок 13 з 13 👨‍🍳

Крок-месьє - крок 13 з 13
Подавайте крок-месьє гарячими відразу після приготування.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot