Котлета по-київськи

Інгредієнти

на 4 порції

  • Масло вершкове 225 г
  • Часник 1 голівка
  • Петрушка ⅓ пучка
  • Олія соняшникова  за смакомм
  • Куряче філе 4 шт.
  • Борошно пшеничне 80 г
  • Яйця курячі 3 шт.
  • Панірувальні сухарі 90 г
  • Стручкова квасоля 125 г
  • Зелений горошок 125 г
  • Зелена цибуля 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Котлета по-київськи

120 хвилин

Звична і улюблена котлета по-київськи смакуватиме по-новому, якщо приготувати її на овочевій подушці. Спробуйте легендарну страву зі стручковою квасолею та молодим зеленим горошком.

Харчова цінність порції

  • Ккал807
  • Білки31г
  • Жири66г
  • Вуглеводи43г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Котлета по-київськи - крок 1 з 6
Масло вершкове - 175 г, часник - 1 голівка без 1 зубчика, петрушка - 2 ст. л., перець чорний мелений, сіль
Змішайте м’яке вершкове масло з подрібненим часником та посіченою петрушкою. Приправте суміш перцем та сіллю на свій смак. Сформуйте із масляної суміші товстеньку ковбаску, щільно загорніть у харчову плівку і покладіть у холодильник мінімум на годину.

Крок 2 з 6

Котлета по-київськи - крок 2 з 6
Куряче філе - 4 шт.
Підготуйте філе, щоб воно було однорідної товщини. Наріжте охолоджену масляну начинку на кружальця завтовшки 1 см і начиніть такими кружальцями кожне філе, глибоко втиснувши їх у м’ясо. Сформуйте котлету, загорнувши масло в курятину.

Крок 3 з 6

Котлета по-київськи - крок 3 з 6
Борошно - 80 г, яйця курячі - 3 шт., панірувальні сухарі - 90 г
В окремі миски насипте борошно та панірувальні сухарі, у ще одну розбийте яйця і розмішайте їх до однорідної маси. Сформовані котлети спочатку обваляйте у борошні, потім вмочіть у яйце, а наостанок запаніруйте в сухарях.

Крок 4 з 6

Котлета по-київськи - крок 4 з 6
Олія соняшникова
Добре розігрійте олію в глибокій сковороді та смажте по 8-10 хвилин з кожного боку. Готові котлети викладіть на паперові рушники, щоб зібрати зайвий жир.

Крок 5 з 6

Котлета по-київськи - крок 5 з 6
Стручкова квасоля - 125 г., зелений горошок - 125 г., зелена цибуля - 4 шт., часник - 1 зубчик, вода - 275 мл, вершкове масло - 50 г, петрушка - 2 ст. л., чорний перець мелений, сіль
Складіть овочі, подрібнений зубчик часнику та зелену цибулю до каструлі. Додайте 25 грамів вершкового масла, залийте водою, доведіть до кипіння і варіть 3-4 хвилини, поки овочі не стануть м’якими. Далі розтопіть останні 25 г масла сковороді і припустіть у ньому решту посіченої петрушки.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Котлета по-київськи - крок 6 з 6
З овочів сформуйте на кожній тарілці подушку, полийте розтопленим маслом з петрушкою та викладіть зверху котлету. Подавайте страву на стіл.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot