Клафуті з черешнею

Інгредієнти

на 6 порції

  • Черешня 340 г
  • Яйце 3 шт.
  • Молоко 240 мл
  • Вершки 20% 60 мл
  • Цукор 130 г
  • Борошно 65 г
  • Вершкове масло 30 г
  • Сіль 1/4 ч.л.
  • Ванілін 1 ч.л.
  • Цукрова пудра 20 г

Клафуті з черешнею

60 хвилин

Клафуті – ніжний французький десерт із соковитою черешнею та ароматним ванільним бісквітом. Простий у приготуванні, але дуже ефектний на столі. Приготуйте за цим простим рецептом!

Харчова цінність порції

  • Ккал210
  • Білки
  • Жири10г
  • Вуглеводи25г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 5

Клафуті з черешнею - крок 1 з 5
Борошно – 65 г, черешня – 340 г
Розігрійте духовку до 190°C. Просійте борошно. Черешню помийте й почистьте від кісточок.

Крок 2 з 5

Клафуті з черешнею - крок 2 з 5
Вершкове масло – 30 г, черешня – 340 г
Розтопіть масло у формі для випічки. Рівномірно розкладіть черешню на дні форми з маслом.

Крок 3 з 5

Клафуті з черешнею - крок 3 з 5
Яйце – 3 шт., молоко – 240 мл, вершки – 60 мл, цукор – 100 г, сіль – 1/4 ч.л., ванілін – 1 ч.л.
У блендері або мисці змішайте яйця, молоко, вершки, 100 г цукру, просіяне борошно, сіль, ванілін. Якщо маєте мигдалевий екстракт, додайте кілька крапель у тісто.

Крок 4 з 5

Клафуті з черешнею - крок 4 з 5
Вилийте тісто поверх черешні у форму.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Клафуті з черешнею - крок 5 з 5
Цукор – 30 г, цукрова пудра – 20 г
Випікайте клафуті 20 хв. Потім посипте верх залишком цукру (30 г). Поверніть форму в духовку і випікайте ще 25–30 хв, поки клафуті не стане золотистим, а зубочистка виходитиме чистою. Охолодіть близько 30 хвилин, посипте цукровою пудрою і подавайте безпосередньо з форми.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot