Гречаний багет

Інгредієнти

на 8 порції

  • Солод 40 г
  • Житнє цільнозернове борошно 60 г
  • Дріжджі пресовані 15 г
  • Цукор 40 г
  • Борошно пшеничне 280 г
  • Борошно зі спельти 185 г
  • Борошно гречане 50 г
  • Сіль 2 ч. л.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Гречаний багет

100 хвилин

Хто ж не любить легендарного гречаного багета із «Сільпо»! А як вам ідея спекти гречаний багет удома? Ось смачний і простий рецепт.

Харчова цінність порції

  • Ккал392
  • Білки13г
  • Жири
  • Вуглеводи81г

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 8

Гречаний багет - крок 1 з 8
Борошно пшеничне 100 г, вода 350 мл, цукор 40 г, дріжджі 15 г
У теплій воді (35-38 °C) розчиніть дріжджі, цукор і 100 г пшеничного борошна, перемішайте, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 15-20 хвилин.

Крок 2 з 8

Гречаний багет - крок 2 з 8
Солод 40 г, житнє цільнозернове борошно 60 г, окріп 140 мл
Житнє борошно і солод змішайте, залийте окропом і дуже швидко перемішайте до однорідності.

Крок 3 з 8

Гречаний багет - крок 3 з 8
Борошно пшеничне 180 г, борошно з полби 185 г, гречане борошно 50 г, сіль 2 ч. л.
Коли на опарі зʼявиться висока піна, а солодова заварка трохи вистигне, змішайте їх з рештою інгредієнтів для гречаного багета.

Крок 4 з 8

Гречаний багет - крок 4 з 8
Вимішуйте тісто в тістомісі (10 хв) або руками (15 хв).

Крок 5 з 8

Гречаний багет - крок 5 з 8
Накрийте тісто рушником і залиште на 30-60 хв в теплому місці (поки не збільшиться удвічі).

Крок 6 з 8

Гречаний багет - крок 6 з 8
На присипаний борошном рушник викладіть тісто й поділіть його на чотири частини. Кожну частину сформуйте в багет: вдавлюйте краї тіста великим пальцем, скручуючи тісто в тугий рулет. Заліпіть і згладьте шов, потім розкачайте рулет в довгу ковбаску.

Крок 7 з 8

Гречаний багет - крок 7 з 8
Викладіть багети на деко швом догори, гострим лезом зробіть насічки. Накрийте рушником і залиште на 30 хв, щоб збільшилися в півтора раза. Тим часом розігрійте духовку до 250°C.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Гречаний багет - крок 8 з 8
На дно духовки поставте чавунну або сталеву сковороду з окропом або кубиками льоду. Перші 10 хв печіть багети при 250°C, потім знизьте температуру до 200-220°C і допечіть до готовності (15-20 хв). Готові багети викладіть на решітку і накрийте рушником до вистигання.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot