Холодник

Інгредієнти

на 4 порції

  • Сметана 15% 300 мл
  • Молодий буряк 900 г
  • Овочевий бульйон 500 мл
  • Кефір 1% 500 мл
  • Огірки свіжі 2 шт.
  • Часник 1/2 зубчика
  • Оцет 9% 1 ч. л.
  • Кріп 2 ст. л. 
  • Зелена цибуля 2 ст. л. 
  • Перець чорний мелений 1 г
  • Сіль 3 г
  • Варені яйця 2 шт.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Холодник

90 хвилин

Холодник — це холодний борщ з молодих овочів, який готують без варіння. Він чудово освіжає і вітамінізує. Приготуйте цю літню класику української кухні за простим і дуже апетитним рецептом.

Харчова цінність порції

  • Ккал65
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 5

Холодник - крок 1 з 5
Молодий буряк – 900 г
Ретельно вимийте буряки. Відріжте гичку, якщо є, але не викидайте. Буряки почистьте та наріжте кубиками. Гичку, якщо є, теж дрібно наріжте.

Крок 2 з 5

Холодник - крок 2 з 5
Овочевий бульйон – 500 мл
Доведіть бульйон або воду до кипіння. Додайте кубики буряка і варіть близько 10 хв до м’якості. Додайте гичку і стебла, якщо є, і варіть ще 5 хвилин. Зніміть з вогню і дайте повністю охолонути.

Крок 3 з 5

Холодник - крок 3 з 5
Огірки – 2 шт., кріп – 2 ст. л., зелена цибуля – 2 ст. л.
Огірки і зелень подрібніть.

Крок 4 з 5

Холодник - крок 4 з 5
Кефір – 500 мл, сметана – 300 мл, часник – 1/2 зубчика, сік лимона – 1 ч. л., сіль – 3 г, перець – 1 г
У великій каструлі змішайте остиглу бурякову суміш з кефіром і сметаною. Додайте подрібнені огірки, кріп, зелену цибулю, часник і лимонний сік. Посоліть і поперчіть до свого смаку. Перемішайте, накрийте кришкою і відправте в холодильник мінімум на 1 годину, щоб холодник охолов і настоявся.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Холодник - крок 5 з 5
Варені яйця – 2 шт., зелень
Поки холодник охолоджується, зваріть і охолодіть яйця (варіть 7 хв після закипання води). Почистьте і розріжте кожне яйце навпіл. Подавайте холодник із половинкою вареного яйця в кожній порції, прикрасивши зеленню.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot