Фінська юшка з червоної риби

Інгредієнти

на 4 порції

  • Лосось, філе 500 г
  • Рибний бульйон 1200 мл
  • Масло вершкове 30 г
  • Морква 3 шт
  • Цибуля порей 0.5 шт
  • Картопля 500 г
  • Вершки 20% 80 мл
  • Кріп сушений 0.5 ч. л.
  • Кріп, гілочка 2 шт
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Фінська юшка з червоної риби

40 хвилин

Традиційна фінська юшка з червоної риби, картоплі та цибулі порею з вершками має назву лохікейто. Ситна страва має приємну текстуру та виражений смак, а готується просто та досить швидко.

Харчова цінність порції

  • Ккал380
  • Білки25г
  • Жири19г
  • Вуглеводи24г

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 6

Фінська юшка з червоної риби - крок 1 з 6
Морква - 3 шт., цибуля порей 0,5 шт
Моркву помийте, почистьте й наріжте на шматочки. Від стебла порею відріжте зелену частину, а половину білої поріжте кружальцями.

Крок 2 з 6

Фінська юшка з червоної риби - крок 2 з 6
Масло вершкове – 30 г
У каструлі розтопіть вершкове масло. Додайте овочі й тушкуйте їх 5 хвилин.

Крок 3 з 6

Фінська юшка з червоної риби - крок 3 з 6
Картопля - 500 г
Картоплю почистьте й наріжте на четвертинки. Додайте до моркви з пореєм, перемішайте.

Крок 4 з 6

Фінська юшка з червоної риби - крок 4 з 6
Рибний бульйон - 1200 мл, кріп - 2 гілочки, сіль, чорний перець мелений
Залийте в каструлю рибний бульйон. Посоліть і поперчіть. Готуйте на середньому вогні 15-20 хвилин, поки картопля не стане м’якою.

Крок 5 з 6

Фінська юшка з червоної риби - крок 5 з 6
Лосось філе - 500 г, вершки 20% - 80 мл
Філе лосося помийте і наріжте на невеликі шматки. Додайте рибу до супу. Туди ж влийте вершки. Варіть 5-7 хвилин без кришки. Потім вимкніть під каструлею вогонь і дайте постояти ще 4-5 хвилин, щоб лосось дійшов до готовності.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Фінська юшка з червоної риби - крок 6 з 6
Подавайте фінську юшку з червоною рибою, присипавши кропом.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot