Крок 1 з 8
Нут – 200 г, вода – 600 мл
Замочіть нут у мисці з водою у співвідношенні 1:3 (на 200 г нуту — приблизно 600 мл води). Залиште мінімум на 12 годин. Якщо ви знайшли консервований нут (400 г), використовуйте його замість сухого нуту — це значно скоротить час приготування.
Крок 2 з 8
Нут, вода – 600 мл, нут консервований – 400 г (альтернатива)
Злийте воду після замочування. Перекладіть нут у каструлю, залийте свіжою водою (1:3), доведіть до кипіння й варіть 50–60 хвилин до м’якості.
Крок 3 з 8
Буряк – 2 шт.
Помийте буряк і відваріть у шкірці до готовності або запечіть у духовці, загорнувши кожен буряк у фольгу. Остудіть і почистьте.
Крок 4 з 8
Часник – 2 зубчики, лимон – 1 шт.
Почистьте часник. Натріть цедру лимона й вичавіть з нього сік.
Крок 5 з 8
Буряк, нут варений або консервований, часник
Перекладіть буряк, нут і часник у блендер, подрібніть протягом 1 хвилини.
Крок 6 з 8
Тахіні – 2–3 ст. л., олія оливкова – 2–3 ст. л., лимонний сік, цедра лимона, сіль – 0,25 ч. л., зіра – 0,25 ч. л.
Додайте тахіні, оливкову олію, лимонний сік, цедру, сіль і зіру. Збийте до кремоподібної маси. Якщо консистенція здається сухуватою, додайте трішки води, у якій варився нут, або ще тахіні.
Крок 7 з 8
Скуштуйте хумус і за потреби додайте ще солі, зіри, лимонного соку чи олії.
Крок 8 з 8 👨🍳
![Буряковий хумус - крок 8 з 8]()
Викладіть хумус у миску, збризніть краплею оливкової олії та посипте білим або чорним кунжутом. Подавайте охолодженим. Зберігайте в холодильнику під кришкою до 4–5 днів.