Буряковий хумус

Інгредієнти

на 6 порції

  • Нут сухий 200 г
  • Буряк 300 г
  • Часник 2 зубчики
  • Лимон 1 шт.
  • Тахіні (кунжутна паста) 3 ст. л.
  • Олія оливкова Extra Virgin 3 ст. л.
  • Сіль 0.25 ч.л.
  • Зіра мелена 0.25 ч.л.
  • Вода 1.2 л
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Буряковий хумус

240 хвилин

Яскравий, кремовий і насичений буряковий хумус здивує вас поєднанням ніжної текстури та глибокого смаку. Солодкуватий буряк у тандемі з білковим смаком нуту, пряною зірою, лимонним соком і тахіні створює гармонію, перед якою важко встояти. Приготуйте цей дип, щоб потішити себе, друзів і близьких корисною закускою з яскравим кольором та смаком.

Харчова цінність порції

  • Ккал152
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи15г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 8

Нут – 200 г, вода – 600 мл
Замочіть нут у мисці з водою у співвідношенні 1:3 (на 200 г нуту — приблизно 600 мл води). Залиште мінімум на 12 годин. Якщо ви знайшли консервований нут (400 г), використовуйте його замість сухого нуту — це значно скоротить час приготування.

Крок 2 з 8

Нут, вода – 600 мл, нут консервований – 400 г (альтернатива)
Злийте воду після замочування. Перекладіть нут у каструлю, залийте свіжою водою (1:3), доведіть до кипіння й варіть 50–60 хвилин до м’якості.

Крок 3 з 8

Буряк – 2 шт.
Помийте буряк і відваріть у шкірці до готовності або запечіть у духовці, загорнувши кожен буряк у фольгу. Остудіть і почистьте.

Крок 4 з 8

Часник – 2 зубчики, лимон – 1 шт.
Почистьте часник. Натріть цедру лимона й вичавіть з нього сік.

Крок 5 з 8

Буряк, нут варений або консервований, часник
Перекладіть буряк, нут і часник у блендер, подрібніть протягом 1 хвилини.

Крок 6 з 8

Тахіні – 2–3 ст. л., олія оливкова – 2–3 ст. л., лимонний сік, цедра лимона, сіль – 0,25 ч. л., зіра – 0,25 ч. л.
Додайте тахіні, оливкову олію, лимонний сік, цедру, сіль і зіру. Збийте до кремоподібної маси. Якщо консистенція здається сухуватою, додайте трішки води, у якій варився нут, або ще тахіні.

Крок 7 з 8

Скуштуйте хумус і за потреби додайте ще солі, зіри, лимонного соку чи олії.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Буряковий хумус - крок 8 з 8
Викладіть хумус у миску, збризніть краплею оливкової олії та посипте білим або чорним кунжутом. Подавайте охолодженим. Зберігайте в холодильнику під кришкою до 4–5 днів.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot