Боул з хумусом

Інгредієнти

на 4 порції

  • Нут сухий 200 г
  • Тахіні 3 ст.л.
  • Сіль 0.25 ч.л.
  • Сік лимонний 4 ст.л.
  • Часник 2 зубчики
  • Зіра мелена (кумин) 1 г
  • Помідори чері 100 г
  • Огірок 1 шт.
  • Оливки 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста 50 г
  • Зелень (петрушка, кріп) 10 г
  • Сир фета 80 г
  • Оливкова олія 50 мл
  • Паприка мелена 2 г
  • Піта або пухкий лаваш 1 шт.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Боул з хумусом

130 хвилин

Поживна, повноцінна страва, яка підходить також і вегетаріанцям. Ситна завдяки хумусу з високим вмістом білка, корисна та сповнена вітамінів і мікроелементів завдяки свіжим овочам, зелені та оливковій олії. Чудово пасує як для швидкого обіду, так і для вечері.

Харчова цінність порції

  • Ккал145
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи14г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 5

Боул з хумусом - крок 1 з 5
Нут – 200 г, вода – 600 мл
Замочіть нут у воді у співвідношенні 1:3 (води втричі більше) на 12 годин. Потім промийте, залийте свіжою водою так, щоб вона покривала нут на три пальці, і варіть на повільному вогні під кришкою до м’якості (приблизно 50 хв). Процідіть нут, але воду не виливайте. Примітка: можна використати консервований нут — тоді етап замочування та відварювання пропускається.

Крок 2 з 5

Боул з хумусом - крок 2 з 5
Нут відварений або консервований – 200 г, тахіні – 45 г, сік лимонний – 60 мл, часник – 10 г, зіра – 1 г, сіль – 5 г
Перекладіть нут у чашу блендера, додайте тахіні, лимонний сік, подрібнений часник, зіру та сіль.

Крок 3 з 5

Боул з хумусом - крок 3 з 5
Вода від варіння нуту – за потреби
Перебийте все до однорідної кремової консистенції, за потреби додаючи трохи рідини від варіння нуту.

Крок 4 з 5

Боул з хумусом - крок 4 з 5
Огірок – 100 г, томати чері – 160 г, цибуля – 50 г, зелень – 10 г, оливки – 40 г
Наріжте огірки кружальцями, томати чері – навпіл, цибулю – дрібним кубиком, зелень подрібніть. Оливки залиште цілими або розріжте навпіл, якщо великі.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Боул з хумусом - крок 5 з 5
Хумус, олія оливкова – 20 мл, паприка – 2 г, сир фета – 80 г, піта – 150 г
Викладіть у боул порцію хумуса, збризніть оливковою олією та присипте паприкою. Зверху розкладіть овочі, оливки, зелень, посипте крихтами фети. Подавайте з пітою, лавашем або хлібом.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot