Крок 1 з 8
![Шведські булочки з корицею - крок 1 з 8]()
Борошно – 400 г, масло
Масло дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким. Просійте борошно у велику миску. Яйце збийте вінчиком. Половина яйця піде в тісто, іншу використаємо для змащування булочок.
Крок 2 з 8
![Шведські булочки з корицею - крок 2 з 8]()
Молоко – 250 мл, дріжджі – 5 г, цукор – 40 г, яйце – 0,5 шт., сіль – 1 ч. л., кардамон – 2 ч. л., масло – 80 г
Підігрійте молоко до ледь теплого стану, додайте дріжджі і розмішайте. Додайте цукор, половину збитого яйця, сіль і кардамон. Поступово додавайте борошно, вимішуйте 5 хв. Потім додайте розм’якшене масло (80 г) і вимішуйте ще 5 хв. Накрийте плівкою та залиште підходити на 1 годину.
Крок 3 з 8
![Шведські булочки з корицею - крок 3 з 8]()
Масло – 80 г, борошно – 1 ч. л., кориця – 1 ст. л., кардамон – 0,5 ч. л., цукор – 60 г
Приготуйте начинку: у невеликій мисці змішайте м’яке масло, борошно, корицю, кардамон та цукор. Якщо маса занадто м’яка — поставте на кілька хвилин у холодильник.
Крок 4 з 8
![Шведські булочки з корицею - крок 4 з 8]()
Тісто, що підійшло, обімніть і розкачайте на присипаній борошном поверхні в прямокутник приблизно 40×50 см.
Крок 5 з 8
![Шведські булочки з корицею - крок 5 з 8]()
Рівномірно намастіть дві третини тіста начинкою, як на фото.
Крок 6 з 8
![Шведські булочки з корицею - крок 6 з 8]()
Складіть тісто «конвертом»: спершу загорніть не намащену частину тіста на середину, а потім прикрийте її змащеною частиною. Має вийти товстий прямокутник у три шари.
Крок 7 з 8
![Шведські булочки з корицею - крок 7 з 8]()
Яйце – 0,5 шт.
Наріжте тісто на 16 смужок. Кожну смужку скрутіть, як джгут, і сформуйте вузлик, заховавши кінчики знизу. Викладіть булочки на деко, застелене пергаментом. Залиште під рушником на 45 хвилин. Потім змастіть збитим яйцем, що залишилося.
Крок 8 з 8 👨🍳
![Шведські булочки з корицею - крок 8 з 8]()
Випікайте в розігрітій до 200°C духовці 10–12 хвилин, до рум’яності. На бажання одразу після випікання змастіть цукровим сиропом для блиску.