Шведські булочки з корицею

Інгредієнти

на 16 порції

  • Дріжджі сухі 5 г
  • Молоко 250 мл
  • Масло вершкове 160 г
  • Цукор коричневий 100 г
  • Борошно 410 г
  • Кардамон мелений 2.5 мл
  • Сіль 1 ч.л.
  • Яйце 1 шт.
  • Кориця мелена 1 ст.л.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Шведські булочки з корицею

120 хвилин

Ці ароматні й пухкі булочки — гордість шведських кавових перерв, відомих як «фіка». Дуже м’які, з апетитним ароматом кориці, вони зроблять ваш день затишним. Готуйте подвійну порцію, бо відірватися неможливо.

Харчова цінність порції

  • Ккал0
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 8

Шведські булочки з корицею - крок 1 з 8
Борошно – 400 г, масло
Масло дістаньте з холодильника, щоб воно стало м’яким. Просійте борошно у велику миску. Яйце збийте вінчиком. Половина яйця піде в тісто, іншу використаємо для змащування булочок.

Крок 2 з 8

Шведські булочки з корицею - крок 2 з 8
Молоко – 250 мл, дріжджі – 5 г, цукор – 40 г, яйце – 0,5 шт., сіль – 1 ч. л., кардамон – 2 ч. л., масло – 80 г
Підігрійте молоко до ледь теплого стану, додайте дріжджі і розмішайте. Додайте цукор, половину збитого яйця, сіль і кардамон. Поступово додавайте борошно, вимішуйте 5 хв. Потім додайте розм’якшене масло (80 г) і вимішуйте ще 5 хв. Накрийте плівкою та залиште підходити на 1 годину.

Крок 3 з 8

Шведські булочки з корицею - крок 3 з 8
Масло – 80 г, борошно – 1 ч. л., кориця – 1 ст. л., кардамон – 0,5 ч. л., цукор – 60 г
Приготуйте начинку: у невеликій мисці змішайте м’яке масло, борошно, корицю, кардамон та цукор. Якщо маса занадто м’яка — поставте на кілька хвилин у холодильник.

Крок 4 з 8

Шведські булочки з корицею - крок 4 з 8
Тісто, що підійшло, обімніть і розкачайте на присипаній борошном поверхні в прямокутник приблизно 40×50 см.

Крок 5 з 8

Шведські булочки з корицею - крок 5 з 8
Рівномірно намастіть дві третини тіста начинкою, як на фото.

Крок 6 з 8

Шведські булочки з корицею - крок 6 з 8
Складіть тісто «конвертом»: спершу загорніть не намащену частину тіста на середину, а потім прикрийте її змащеною частиною. Має вийти товстий прямокутник у три шари.

Крок 7 з 8

Шведські булочки з корицею - крок 7 з 8
Яйце – 0,5 шт.
Наріжте тісто на 16 смужок. Кожну смужку скрутіть, як джгут, і сформуйте вузлик, заховавши кінчики знизу. Викладіть булочки на деко, застелене пергаментом. Залиште під рушником на 45 хвилин. Потім змастіть збитим яйцем, що залишилося.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Шведські булочки з корицею - крок 8 з 8
Випікайте в розігрітій до 200°C духовці 10–12 хвилин, до рум’яності. На бажання одразу після випікання змастіть цукровим сиропом для блиску.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot