Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Торт «Спартак»

Інгредієнти

на 10 порції

  • Цукор 200 г
  • Яйця 5 шт.
  • Мед 100 г
  • Вершкове масло (82%) 140 г
  • Борошно пшеничне 390 г
  • Какао-порошок 30 г
  • Крохмаль кукурудзяний 20 г
  • Молоко 500 мд
  • Сметана (15–20%) 200 г
  • Сода харчова 5 г
  • Сіль 1 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Торт «Спартак»

120 хвилин

Ніжний класичний десерт із шоколадно-медових коржів і заварного крему з чудовим присмаком карамелі. Ідеальний для святкового столу або затишного вечора з чашкою чаю.

Харчова цінність порції

  • Ккал330
  • Білки
  • Жири16г
  • Вуглеводи39г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 10

Торт «Спартак» - крок 1 з 10
Насипте цукор у сотейник, поставте на плиту на температуру трохи вищу за середню. Коли цукор почне темніти з боків, злегка струшуйте сотейник, щоб цукор швидше танув. У жодному разі не перемішуйте ложкою, щоб цукор не збився в грудочки. У вас має утворитися коричнева карамель.

Крок 2 з 10

Торт «Спартак» - крок 2 з 10
Вершкове масло – 100 г, мед – 100 г, сода – 5 г
Зніміть сотейник з плити, додайте вершкове масло й мед, перемішайте до однорідності. Поверніть на плиту на кілька секунд, щоб масло повністю з’єдналося з карамеллю. Перелийте карамельну суміш у миску, в якій готуватимете тісто, і додайте соду. Перемішайте — маса спіниться, посвітлішає й стане більш об’ємною.

Крок 3 з 10

Торт «Спартак» - крок 3 з 10
Яйця – 100 г, борошно – 350 г, какао-порошок – 30 г, сіль – 1 г
Додайте яйця до карамельної маси, перемішайте до однорідності. Потім через сито всипте борошно, какао та сіль.

Крок 4 з 10

Торт «Спартак» - крок 4 з 10
Замісіть м’яке, пластичне тісто. Спочатку воно здаватиметься дуже липким, але досипати борошна не потрібно. Щойно тісто охолоне, то перестане липнути до рук.

Крок 5 з 10

Торт «Спартак» - крок 5 з 10
Розділіть тісто на 8 частин. Розкачайте одну частину на аркуші пергаменту, виріжте коло діаметром 22 см, зробіть проколи виделкою по всій поверхні. Випікайте при 180 °C приблизно 4 хвилини до легкого зарум’янення. Повторіть з усім тістом. Обрізки тіста спечіть у духовці так само – з них зробимо крихту для посипання торта.

Крок 6 з 10

Торт «Спартак» - крок 6 з 10
Молоко – 500 мл, жовтки – 60 г, цукор – 100 г, крохмаль – 20 г, борошно – 40 г
Приготуйте заварний крем. У сотейнику нагрійте молоко до теплого стану (але не кип’ятіть). У мисці розітріть жовтки із цукром до світлої маси, додайте крохмаль і борошно. Влийте третину теплого молока, перемішайте, а потім поверніть масу в сотейник. Варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Після закипання тримайте ще 30 секунд, щоб крохмаль повністю розчинився.

Крок 7 з 10

Торт «Спартак» - крок 7 з 10
Вершкове масло – 40 г, сметана – 200 г
Зніміть крем з вогню, додайте вершкове масло, перемішайте. Потім введіть сметану і збийте вінчиком до однорідної консистенції.

Крок 8 з 10

Торт «Спартак» - крок 8 з 10
На дно форми діаметром 22 см покладіть пергамент, викладіть перший корж і змастіть 3 ст. ложками крему. Повторюйте з усіма коржами, змащуючи верхній кремом. Накрийте плівкою «в контакт» і поставте торт у холодильник на 1 годину або на 5-6 годин, якщо любите вологі коржі.

Крок 9 з 10

Торт «Спартак» - крок 9 з 10
Подрібніть спечені обрізки коржів у крихту. Дістаньте торт із форми, розрівняйте крем з боків. Посипте крихтою верх і боки торта.

Крок 10 з 10 👨‍🍳

Торт «Спартак» - крок 10 з 10
Готовий «Спартак» подавайте з кавою або чорним чаєм.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot