Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Гарбузові сирники з медом

Інгредієнти

на 4 порції

  • Кисломолочний сир 220 г
  • Гарбузове пюре 180 г
  • Рисове борошно 60 г
  • Куряче яйце 1 шт.
  • Мед 2 ч.л.
  • Мелена кориця 0.5 ч.л.
  • Рафінована соняшникова олія 25 мл
  • Сметана для подачі 2 ст.л.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Гарбузові сирники з медом

45 хвилин

Приготуйте ніжні сирники з гарбузовим пюре, корицею й медом. Вони вдаються золотаві, ароматні, м’які та соковиті. Подавайте теплими зі сметаною або медом для справжнього осіннього настрою.

Харчова цінність порції

  • Ккал150
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи17г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 8

Гарбузові сирники з медом - крок 1 з 8
Гарбуз – 180 г
Почистьте гарбуз від шкірки, розріжте навпіл, видаліть насіння. Наріжте гарбуз на великі шматочки, викладіть у форму для запікання, застелену пергаментом. Накрийте форму кришкою або фольгою й відправте в розігріту до 180 °C духовку. Запікайте гарбуз до м’якості, остудіть до кімнатної температури й подрібніть у пюре за допомогою занурювального блендера.

Крок 2 з 8

Гарбузові сирники з медом - крок 2 з 8
Кисломолочний сир – 220 г, яйце – 1 шт.
У миску з гарбузовим пюре додайте кисломолочний сир і вбийте яйце. Якщо використовуєте крупнозернистий сир, попередньо перетріть його через сито чи перебийте в блендері, щоб сирники вийшли ніжнішими.

Крок 3 з 8

Гарбузові сирники з медом - крок 3 з 8
Мед – 15 г, мелена кориця – 1 г
Влийте у суміш рідкий мед, всипте мелену корицю для аромату. Ретельно перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції.

Крок 4 з 8

Гарбузові сирники з медом - крок 4 з 8
Рисове борошно – 60 г
Додайте у тісто просіяне рисове борошно.

Крок 5 з 8

Гарбузові сирники з медом - крок 5 з 8
Ретельно перемішайте інгредієнти, досягаючи однорідності.

Крок 6 з 8

Гарбузові сирники з медом - крок 6 з 8
Олія – 25 мл
Змочуючи руки в холодній воді, сформуйте круглі сирники завтовшки 1,5 см. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде приблизно 8 сирничків. Викладіть їх на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії.

Крок 7 з 8

Гарбузові сирники з медом - крок 7 з 8
Обсмажте сирники на середньому вогні з двох сторін до рум’яної скоринки. За бажанням можна запекти у розігрітій до 180 °C духовці протягом 20–25 хвилин.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Гарбузові сирники з медом - крок 8 з 8
Сметана – 30 г, мед – за смаком
Ароматні гарбузові сирники подавайте теплими зі сметаною й медом. Можна прикрасити свіжими ягодами, шматочками фруктів чи м’ятою.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot