Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Гарбузові ньокі

Інгредієнти

на 4 порції

  • Гарбуз 500 г
  • Пшеничне борошно 280 г
  • Куряче яйце 1 шт.
  • Вершкове масло 60 г
  • Оливкова олія 25 мл
  • Волоські горіхи 20 г
  • Пармезан 25 г
  • Мелений мускатний горіх 5 г
  • Чорний мелений перець 5 г
  • Сіль 10 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Гарбузові ньокі

60 хвилин

Ніжні, золотисті й ароматні ньокі з гарбуза — це затишна осіння страва родом з італійської кухні. Вона поєднує делікатну солодкість гарбуза з вершковим соусом, горіхами та пармезаном.

Харчова цінність порції

  • Ккал165
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи18г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 7

Гарбузові ньокі - крок 1 з 7
Гарбуз – 500 г
Почистьте гарбуз від шкірки, розріжте навпіл і видаліть серцевину з насінням. Наріжте м’якоть шматочками середнього розміру, викладіть у форму для запікання, застелену пергаментом. Накрийте фольгою або кришкою й запікайте в розігрітій до 180 °C духовці 20–25 хвилин — до м’якості.

Крок 2 з 7

Гарбузові ньокі - крок 2 з 7
Гарбуз – 500 г, яйце – 1 шт.
Дайте запеченому гарбузу охолонути до кімнатної температури. Перебийте його занурювальним блендером у пюре. Додайте яйце й ретельно перемішайте.

Крок 3 з 7

Гарбузові ньокі - крок 3 з 7
Борошно – 280 г, сіль – 5 г
Введіть у гарбузове пюре просіяне борошно й сіль. Замісіть м’яке тісто — воно має бути пластичним, але не липнути до рук. Загорніть у харчову плівку й залиште в холодильнику на 30 хвилин.

Крок 4 з 7

Гарбузові ньокі - крок 4 з 7
Дістаньте тісто, розділіть його на кілька частин і розкачайте кожну в «ковбаску». Наріжте її на невеликі шматочки — приблизно по 2 см. Кожен шматочок прокатайте виделкою, щоб утворилися борозни — вони допоможуть соусу краще триматися.

Крок 5 з 7

Гарбузові ньокі - крок 5 з 7
Вода – 2 л, сіль – 5 г
Закип’ятіть у великій каструлі воду, посоліть. Акуратно опустіть ньокі. Після того як вони спливуть на поверхню, варіть ще 5 хвилин. Вийміть шумівкою.

Крок 6 з 7

Гарбузові ньокі - крок 6 з 7
Вершкове масло – 60 г, волоські горіхи – 20 г, мускатний горіх – 5 г, чорний мелений перець – 5 г, пармезан – 25 г
Розтопіть вершкове масло на сковороді. Додайте подрібнені волоські горіхи та обсмажуйте 1 хвилину. Викладіть у сковороду гарбузові ньокі, приправте чорним перцем і мускатним горіхом. Посипте тертим пармезаном і прогрійте 1–2 хвилини, щоб смаки поєдналися.

Крок 7 з 7 👨‍🍳

Гарбузові ньокі - крок 7 з 7
Подавайте ньокі гарячими, присипавши пармезаном.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot