Боул з куркою

Інгредієнти

на 4 порції

  • Куряче філе 450 г
  • Кіноа 170 г
  • Огірок 150 г
  • Цибуля червона 1/2 шт.
  • Оливки без кісточок 70 г
  • Сир фета 40 г
  • Лимон 1 шт.
  • Кріп свіжий 15 г
  • Грецький йогурт 240 мл
  • Часник 1 зубок
  • Оливкова олія 2 ст.л.
  • Сіль 3 г
  • Перець чорний мелений 1 г
  • Орегано 1/2 ч. л.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Боул з куркою

45 хвилин

Соковита курочка, пухка кіноа, свіжі овочі й ніжний соус на основі йогурту — цей боул у грецькому стилі не просто смакує, а змушує смакові рецептори танцювати сиртакі з кожною ложкою. Ідеальний варіант для обіду, пікніка чи здорового перекусу.

Харчова цінність порції

  • Ккал123
  • Білки9.5г
  • Жири5.2г
  • Вуглеводи9.6г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 5

Боул з куркою - крок 1 з 5
Куряче філе — 450 г, оливкова олія — 2 ст. л., лимон — 1 шт., орегано — 1/2 ч. л., сіль 2 г, перець чорний мелений — 1 г
Замаринуйте курку. Куряче філе промийте, просушіть паперовими рушниками, наріжте на зручні порційні шматки. У мисці змішайте філе, оливкову олію, сік лимона (залиште 1 ч. л. в соус), орегано, сіль і перець. Залиште на 30 хвилин за кімнатної температури.

Крок 2 з 5

Боул з куркою - крок 2 з 5
Посмажте курку на сковороді або грилі до готовності на невеликій кількості олії. Також можна запекти філе в духовці (20 хв при при 200°C).

Крок 3 з 5

Боул з куркою - крок 3 з 5
Грецький йогурт — 240 мл, лимонний сік — 1 ч. л., кріп свіжий — 15 г, часник — 1 зубок, сіль — 1 г
Приготуйте соус. У мисці з'єднайте грецький йогурт, лимонний сік, подрібнений кріп, пропущений через прес часник, сіль. Наріжте огірки, цибулю наріжте тонкими півкільцями. Оливки вийміть з розсолу або олії. Ми радимо використовувати каламата — це великі темно-фіолетові оливки.

Крок 4 з 5

Боул з куркою - крок 4 з 5
Кіноа — 170 г
Зваріть кіноа. Промийте крупу та залийте водою в пропорції 1 частина кіноа до 2 частин води (на 170 г кіноа потрібно 340 мл води). Доведіть до кипіння і варіть 5 хв.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Боул з куркою - крок 5 з 5
Оливки без кісточок — 70 г, сир фета — 40 г
Зберіть боули. Розподіліть кіноа по тарілках. Додайте курку, овочі, оливки й фету. Соус подавайте окремо або полийте зверху перед подачею.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot