Збитень

Інгредієнти

на 4 порції

  • Вода 1 л
  • Яблука 2 шт.
  • Лимон 0.5 шт.
  • Корінь імбиру 20 г
  • Кориця 2 палички
  • Гвоздика 5 бутонів
  • Суміш перців 0.25 ч.л.
  • Мед 2 ст.л.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Збитень

20 хв

Збитень — це давній слов'янський напій, який був надзвичайно популярним задовго до появи чаю. Приготуймо його в сучасній версії — з лимоном і яскравими спеціями. Збитень ідеально підходить для зимових вечорів: чудово зігріває і створює відчуття затишку.

Харчова цінність на 100г

  • Ккал35
  • Білки0.1г
  • Жири
  • Вуглеводи8.6г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 5

Збитень - крок 1 з 5
Яблука – 2 шт.
Фрукти помийте, розріжте навпіл, видаліть насіннєву коробку. Наріжте яблука на невеликі шматочки та перекладіть у ківш або каструлю.

Крок 2 з 5

Збитень - крок 2 з 5
Корінь імбиру – 20 г, кориця – 2 палички, гвоздика – 5 бутонів, суміш перців – 0,25 ч. л.
Корінь імбиру почистьте від шкірки, наріжте тонкими кільцями й додайте до яблук. Для аромату додайте палички кориці, бутончики гвоздики та суміш перців.

Крок 3 з 5

Збитень - крок 3 з 5
Вода – 1 л
Влийте воду, накрийте посуд кришкою і поставте на вогонь. Після закипання варіть збитень на повільному вогні 5 хв.

Крок 4 з 5

Збитень - крок 4 з 5
Лимон – 0,5 шт., мед – 2 ст. л.
Половину лимона наріжте тонкими півкільцями, додайте в готовий збитень. Додайте мед за смаком, перемішайте і залиште збитень настоюватися під кришкою на 5 хвилин.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Збитень - крок 5 з 5
Готовий напій процідіть через сито і подавайте теплим.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot