Віденський шніцель

Інгредієнти

на 4 порції

  • Телятина, шніцель 4 шт.
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Молоко 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Борошно пшеничне 50 г
  • Панірувальні сухарі 100 г
  • Олія соняшникова 4 ст.л.
  • Петрушка за смаком
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Віденський шніцель

45 хвилин

Традиційний віденський шніцель роблять з тонко відбитого шматка телячого м'яса в паніруванні, засмаженого у фритюрі. До речі: чи знали ви, що австрійський закон не дозволяє називати шніцелем те, що приготоване з іншого м’яса, крім телятини?

Харчова цінність порції

  • Ккал504
  • Білки18г
  • Жири35г
  • Вуглеводи28г

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 5

Віденський шніцель - крок 1 з 5
Телятина, шніцель 4 шт.
М’ясо миємо, обсушуємо та відбиваємо до товщини 0,5 см.

Крок 2 з 5

Віденський шніцель - крок 2 з 5
Яйця курячі 2 шт., молоко 2 ст. л., борошно 50 г, панірувальні сухарі 100 г, сіль, перець
Яйця збиваємо у глибокій тарілці з молоком, солимо та перчимо. У дві інші тарілки насипаємо борошно й панірувальні сухарі.

Крок 3 з 5

Віденський шніцель - крок 3 з 5
Шніцелі обвалюємо в борошні, потім умочуємо в яйце і паніруємо в сухарях.

Крок 4 з 5

Віденський шніцель - крок 4 з 5
Олія соняшникова 4 ст. л.
Обсмажуємо шніцелі на розігрітій з олією сковороді по 3 хвилини з кожного боку. Перекладаємо на паперовий рушник, щоб він всотав зайвий жир.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Віденський шніцель - крок 5 з 5
Петрушка, гілочка
Подаємо гарячими, прикрасивши зеленню петрушки. До шніцелів пасує картопляний і овочевий салат.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot