Вареники з капустою

Інгредієнти

на 4 порції

  • Капуста квашена 500 г

Вареники з капустою

1 год 30 хв

Вареники з капустою — це класика української кухні. Тонке, еластичне тісто і соковита начинка нікого не залишають байдужим. Це пісний рецепт, що підходить також для веганів і вегетаріанців.

Харчова цінність на 100г

  • Ккал147
  • Білки3.3г
  • Жири4.8г
  • Вуглеводи22г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 7

Вареники з капустою - крок 1 з 7
Гливи – 300 г, олія соняшникова – 50 мл, цибуля ріпчаста – 1 шт.
Гриби помийте, обсушіть від зайвої вологи та наріжте шматочками невеликого розміру. Розігрійте сковороду з олією. Викладіть подрібнені гливи та, помішуючи, обсмажте їх на середньому вогні до легкого золотистого відтінку. Цибулину почистьте, наріжте тонкими чвертькільцями. Додайте цибулю до глив. Перемішайте і продовжуйте обсмажувати 3–4 хв.

Крок 2 з 7

Вареники з капустою - крок 2 з 7
Капуста квашена – 500 г, томатна паста – 70 г, сіль – 5 г, перець чорний мелений – 2 г
Наріжте квашену капусту на невеликі сегменти, промийте гарячою водою і відкиньте на сито, щоб прибрати зайву рідину. Додайте капусту до грибів із цибулею, перемішайте. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте начинку на повільному вогні 30 хв. У кінці приготування додайте в начинку томатну пасту. Посоліть за смаком, приправте чорним меленим перцем. Перемішайте і продовжуйте тушкувати капусту з грибами ще 1–2 хв, після чого залиште начинку остигати до кімнатної температури.

Крок 3 з 7

Вареники з капустою - крок 3 з 7
Борошно пшеничне – 400 г, сіль – 5 г, олія соняшникова – 45 мл, вода – 300 мл
У глибокий посуд просійте пшеничне борошно, додайте сіль і 3 столові ложки рафінованої соняшникової олії. Постійно помішуючи суміш, тонкою цівкою влийте в неї окріп. Змішайте інгредієнти ложкою. Коли маса трохи охолоне, ретельно вимісіть тісто руками. Готове тісто загорніть у харчову плівку і залиште на 10–15 хв при кімнатній температурі.

Крок 4 з 7

Вареники з капустою - крок 4 з 7
На посипаній борошном робочій поверхні розкачайте тісто в пласт товщиною 2 мм. За допомогою вирубки для печива або склянки відповідного діаметра виріжте з тіста кола.

Крок 5 з 7

Вареники з капустою - крок 5 з 7
У центр кожної заготовки викладіть невелику кількість начинки. Защипніть краї тіста, сформуйте фігурну кіску.

Крок 6 з 7

Вареники з капустою - крок 6 з 7
Олія соняшникова – 15 мл
Опустіть вареники в киплячу підсолену воду. Щоб вироби не злипалися, можете додати у воду столову ложку олії. Після того як вареники спливуть на поверхню, проваріть їх протягом 4 хв.

Крок 7 з 7 👨‍🍳

Вареники з капустою - крок 7 з 7
Подавайте вареники з капустою і грибами гарячими.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot