Традиційна паска

Інгредієнти

на 5 порції

  • Борошно пшеничне 1 кг
  • Дріжджі пресовані 70 г
  • Цукор 350 г
  • Жовтки 10 шт.
  • Масло вершкове 82,5% 200 г
  • Молоко 3,2 % 400 мл
  • Родзинки 100 г
  • Журавлина сушена 100 г
  • Цукор ванільний 10 г
  • Сіль 3 г
  • Олія соняшникова рафінована 20 мл
  • Цукрова пудра 100 г
  • Желатин 1 ч.л.
  • Прикраси для паски на вибір
  • Приладдя для приготування на вибір

Традиційна паска

210 хвилин

Ця традиційна українська паска на жовтках має ніжну текстуру та багатий смак, виходить із золотистою скоринкою зверху та м’яким серцем всередині.

Харчова цінність порції

  • Ккал322
  • Білки
  • Жири10г
  • Вуглеводи51.8г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Традиційна паска - крок 1 з 6
Молоко 400 мл, дріжджі пресовані 70 г, борошно 3 ст. л., цукор 1 ст.л.
У миску налийте тепле молоко, розкришіть у нього дріжджі, додайте борошна, цукру і перемішайте вінчиком. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 20 хвилин.

Крок 2 з 6

Традиційна паска - крок 2 з 6
Жовтки 10 шт., сіль 3 г, ванільний цукор 10 г, цукор
Жовтки, сіль, решту цукру, ванільний цукор перемішайте вінчиком до однорідності.

Крок 3 з 6

Традиційна паска - крок 3 з 6
Борошно, масло вершкове 200 г, родзинки 100 г, журавлина сушена 100 г
Жовтки з цукром вилийте масу з дріжджами й гарно перемішайте. Поступово всипайте просіяне борошно і вимішуйте тісто 20 хв. Додавайте по шматочку м’яке вершкове масло і перемішуйте. Наприкінці вмішайте в тісто запарені на 5 хв в окропі й потім просушені родзинки та журавлину. Накрийте миску рушником і поставте в тепле місце на 1 годину.

Крок 4 з 6

Традиційна паска - крок 4 з 6
Олія соняшникова рафінована 20 мл
Обімніть тісто, додавши олію. Розділіть тісто на шматочки і розкладіть їх у форми на 1/3 об’єму. Дайте підійти паскам ще 40-60 хв. Потім поставте в розігріту до 180°C на 40-45 хв. Перевірте готовність дерев’яною шпажкою. Готові паски залиште остигати.

Крок 5 з 6

Традиційна паска - крок 5 з 6
Желатин 1 ч. л., вода 4 ст. л., цукрова пудра 100 г
Желатин залийте 2 ст. л. води, перемішайте і залиште набухнути. У сотейник покладіть цукрову пудру, налийте 2 ст. л. води і грійте, помішуючи, до кипіння. Потім охолодіть до 50-60 °C. Додайте желатин і збийте міксером до стійкої піни.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Традиційна паска - крок 6 з 6
Паски змастіть глазур’ю і прикрасьте до свого смаку.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot