Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Традиційна паска

Інгредієнти

на 5 порції

  • Борошно пшеничне 1 кг
  • Дріжджі пресовані 70 г
  • Цукор 350 г
  • Жовтки 10 шт.
  • Масло вершкове 82,5% 200 г
  • Молоко 3,2 % 400 мл
  • Родзинки 100 г
  • Журавлина сушена 100 г
  • Цукор ванільний 10 г
  • Сіль 3 г
  • Олія соняшникова рафінована 20 мл
  • Цукрова пудра 100 г
  • Желатин 1 ч.л.
  • Прикраси для паски на вибір
  • Приладдя для приготування на вибір

Традиційна паска

3 год 30 хв

Ця традиційна українська паска на жовтках має ніжну текстуру та багатий смак, виходить із золотистою скоринкою зверху та м’яким серцем всередині.

Харчова цінність порції

  • Ккал322
  • Білки
  • Жири10г
  • Вуглеводи51.8г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Традиційна паска - крок 1 з 6
Молоко 400 мл, дріжджі пресовані 70 г, борошно 3 ст. л., цукор 1 ст.л.
У миску налийте тепле молоко, розкришіть у нього дріжджі, додайте борошна, цукру і перемішайте вінчиком. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 20 хвилин.

Крок 2 з 6

Традиційна паска - крок 2 з 6
Жовтки 10 шт., сіль 3 г, ванільний цукор 10 г, цукор
Жовтки, сіль, решту цукру, ванільний цукор перемішайте вінчиком до однорідності.

Крок 3 з 6

Традиційна паска - крок 3 з 6
Борошно, масло вершкове 200 г, родзинки 100 г, журавлина сушена 100 г
Жовтки з цукром вилийте масу з дріжджами й гарно перемішайте. Поступово всипайте просіяне борошно і вимішуйте тісто 20 хв. Додавайте по шматочку м’яке вершкове масло і перемішуйте. Наприкінці вмішайте в тісто запарені на 5 хв в окропі й потім просушені родзинки та журавлину. Накрийте миску рушником і поставте в тепле місце на 1 годину.

Крок 4 з 6

Традиційна паска - крок 4 з 6
Олія соняшникова рафінована 20 мл
Обімніть тісто, додавши олію. Розділіть тісто на шматочки і розкладіть їх у форми на 1/3 об’єму. Дайте підійти паскам ще 40-60 хв. Потім поставте в розігріту до 180°C на 40-45 хв. Перевірте готовність дерев’яною шпажкою. Готові паски залиште остигати.

Крок 5 з 6

Традиційна паска - крок 5 з 6
Желатин 1 ч. л., вода 4 ст. л., цукрова пудра 100 г
Желатин залийте 2 ст. л. води, перемішайте і залиште набухнути. У сотейник покладіть цукрову пудру, налийте 2 ст. л. води і грійте, помішуючи, до кипіння. Потім охолодіть до 50-60 °C. Додайте желатин і збийте міксером до стійкої піни.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Традиційна паска - крок 6 з 6
Паски змастіть глазур’ю і прикрасьте до свого смаку.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot