Тарт зі спаржею

Інгредієнти

на 40 порції

  • Спаржа 8 шт.
  • Листкове тісто 230 г
  • Яйця 3 шт.
  • Грецький йогурт 100 г
  • Вершковий сир 100 г
  • Пармезан тертий 100 г
  • Лимон 1 шт.
  • Куркума мелена ½ ч. л.
  • Мигдалеві пластівці 1 ст.л.
  • Сіль 2 г
  • Перець чорний мелений 1 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Тарт зі спаржею

6 хвилин

Французький тарт з аспарагусом — легка і вишукана страва, яка підкорить вас хрустким тістом і ніжною вершковою начинкою. Ця закуска чудово підходить для легкого обіду або святкової вечері.

Харчова цінність порції

  • Ккал372
  • Білки
  • Жири27г
  • Вуглеводи20г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 5

Тарт зі спаржею - крок 1 з 5
Листкове тісто 230 г, вершковий сир 100 г, грецький йогурт 100 г, лимон 1 шт, спаржа 8 шт
Розморозьте листкове тісто. Розігрійте духовку до 200°C. Змішайте вершковий сир і густий грецький йогурт (замість них можна використати 200 г крем-фрешу). Натріть цедру з лимона. У спаржі відламайте жорсткі кінці.

Крок 2 з 5

Тарт зі спаржею - крок 2 з 5
Яєчні жовтки 2 шт., куркума ½ ч. л., пармезан 80 г, сіль 2 г, перець чорний мелений 1 г
Підготуйте начинку. Відділіть жовтки від білків. Змішайте сирну масу з першого кроку з натертим пармезаном (80 г зі 100 г; залиште 20 г для посипання пирога), яєчними жовтками, цедрою лимона, дрібкою куркуми, солі і перцю.

Крок 3 з 5

Тарт зі спаржею - крок 3 з 5
Розкачайте тісто в квадрат або коло. За допомогою гострого ножа обережно намітьте рамку на 1 см від краю, не прорізаючи тісто наскрізь. Викладіть сирну начинку, зверху викладіть спаржу.

Крок 4 з 5

Тарт зі спаржею - крок 4 з 5
Пармезан 20 г, мигдалеві пластівці 1 ст. л.
Посипте майбутній пиріг натертим пармезаном, що залишився, та мигдалевими пластівцями. Відправте тарт у духовку на 20–25 хв до золотистої скоринки.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Тарт зі спаржею - крок 5 з 5
Подавайте тарт теплим або охолодженим до кімнатної температури.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot