Багет з черешнями

Інгредієнти

на 2 порції

  • Подовий багет міні 1 шт.
  • Черешня 300 г
  • Сир брі 125 г
  • Портвейн 100 мл
  • Цукор 25 г
  • Сіль 5 г
  • Чорний мелений перець 5 г
  • Свіжий чебрець 2 гілочки
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Багет з черешнями

30 хвилин

Абсолютний хіт цього літа – брускета з черешнями і сиром! Ця вишукана закуска поєднує в собі хрумкий подовий багет міні, ніжний сир брі та пікантне черешневе компоте, приготоване на портвейні. Проста, але ефектна страва для легкої літньої вечері.

Харчова цінність порції

  • Ккал258
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 9

Багет з черешнями - крок 1 з 9
Черешня – 300 г
Помийте черешню, розріжте навпіл і видаліть кісточки. Перекладіть у ківш або невелику каструлю.

Крок 2 з 9

Багет з черешнями - крок 2 з 9
Портвейн – 100 мл, цукор – 25 г, сіль – 5 г, перець – 5 г, чебрець – 2 гілочки
Додайте до черешні портвейн, цукор, сіль, перець та гілочки свіжого чебрецю.

Крок 3 з 9

Багет з черешнями - крок 3 з 9
Готуйте компоте на повільному вогні 10–15 хв, доки алкоголь випарується, а черешня стане м’якою. Після цього видаліть гілочки чебрецю.

Крок 4 з 9

Багет з черешнями - крок 4 з 9
Багет подовий міні – 1 шт.
Зробіть на верхівці багета виріз за допомогою ножа.

Крок 5 з 9

Багет з черешнями - крок 5 з 9
Сир брі – 125 г
Наріжте сир брі скибочками товщиною приблизно 4–5 мм.

Крок 6 з 9

Багет з черешнями - крок 6 з 9
Викладіть скибочки сиру брі у виріз на багеті.

Крок 7 з 9

Багет з черешнями - крок 7 з 9
Запікайте багет у духовці, розігрітій до 180°C, 5–7 хвилин – поки скоринка підрум’яниться, а сир не розплавиться.

Крок 8 з 9

Багет з черешнями - крок 8 з 9
Викладіть компоте з черешні поверх розплавленого сиру. Прикрасьте гілочками свіжого чебрецю.

Крок 9 з 9 👨‍🍳

Багет з черешнями - крок 9 з 9
Розріжте багет на великі шматочки й подавайте одразу, поки він теплий.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot