Ловіть -10% на перше замовлення в «Сільпо»! Не проґавте вигоду 😉

Суп з галушками

Інгредієнти

на 6 порції

  • Вода 3.5 г
  • Курятина 500 г
  • Картопля 200 г
  • Морква 300 г
  • Цибуля ріпчаста 250 г
  • Крупа манна 80 г
  • Борошно пшеничне 60 г
  • Олія рослинна 3 ст.л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Зелень (кріп/петрушка) 2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець чорний горошком 2 шт.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Суп з галушками

40 хв

Суп з галушками — це класична перша страва української кухні, ситна і смачна. Прозорий курячий бульйон, м'які манні галушки, ароматні овочі — ця комбінація підкорює з першої ж ложки.

Харчова цінність на 100г

  • Ккал65
  • Білки4.5г
  • Жири3.5г
  • Вуглеводи4.5г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 7

Суп з галушками - крок 1 з 7
Курятина – 500 г, вода – 3,5 л, цибуля ріпчаста – 1 шт., морква – 1 шт., сіль
Зваріть бульйон. Курятину промийте. Почистьте цибулину і морквину. Покладіть усе в каструлю і залийте 3,5 л води. Додайте трішки солі. Доведіть до кипіння, зніміть піну. Варіть на повільному вогні 60–90 хв. Готовий бульйон процідіть, щоб отримати близько 3 л прозорої основи для супу. Курятину відділіть від кісток і поверніть в бульйон.

Крок 2 з 7

Суп з галушками - крок 2 з 7
Морква – 200 г, цибуля ріпчаста – 150 г, картопля – 200 г, олія – 2 ст. л.
Підготуйте овочі. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю поріжте тонкими чвертькільцями, картоплю — кубиками.

Крок 3 з 7

Суп з галушками - крок 3 з 7
Нагрійте на сковороді 2 столові ложки олії та обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору.

Крок 4 з 7

Суп з галушками - крок 4 з 7
Бульйон курячий – 1 ополоник, яйце куряче – 1 шт., олія – 1 ст. л., крупа манна – 80 г, борошно пшеничне – 60 г, сіль
Для галушок: налийте в миску ополоник теплого курячого бульйону, вбийте в нього яйце. Додайте 1 столову ложку олії, посоліть і перемішайте. Всипте манну крупу, перемішайте. Просійте в тісто борошно. Перемішайте. Має вийти в'язке, тягуче тісто середньої густоти.

Крок 5 з 7

Суп з галушками - крок 5 з 7
Бульйон курячий – 3 л, лавровий лист – 1 шт., перець чорний горошком – 2 шт., сіль
Доведіть бульйон до кипіння. Додайте картоплю, лавровий лист і перець горошком. Після закипання варіть на маленькому вогні під кришкою 10 хв. Додайте засмажку з моркви й цибулі. Потім додайте галушки: беріть тісто для галушок столовою ложкою і другою ложкою відділяйте невеликі шматочки тіста, опускаючи їх у киплячий суп. Варіть суп з галушками ще 5 хв.

Крок 6 з 7

Суп з галушками - крок 6 з 7
Зелень – 2 ст. л.
Скуштуйте суп і досоліть за потреби. Всипте зелень кропу й петрушки та зніміть з вогню.

Крок 7 з 7 👨‍🍳

Суп з галушками - крок 7 з 7
Подавайте суп з галушками гарячим.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot