Крок 1 з 10
![Суп із фрикадельками - крок 1 з 10]()
Вода – 1,5 л, суповий набір – 300 г, сіль – 0,5 ч. л., духмяний перець – 3 горошини, лавровий лист – 1 шт.
Приготуйте бульйон: доведіть до кипіння воду, додайте суповий набір, сіль, перець та лавровий лист. Варіть на повільному вогні 30–40 хвилин, потім процідіть.
Крок 2 з 10
![Суп із фрикадельками - крок 2 з 10]()
Куряче філе – 300 г, ріпчаста цибуля – 0,5 шт., часник – 1 зубчик, перепелине яйце – 1 шт., сіль – 0,5 ч. л., чорний мелений перець – 0,25 ч. л.
Куряче філе помийте, обсушіть від зайвої вологи, зачистьте від жиру та плівок. Наріжте м'ясо на великі шматочки, перекладіть у чашу блендера. Додайте половину цибулини та 1 невеликий зубчик часнику. Вбийте в суміш 1 перепелине яйце, додайте сіль та чорний мелений перець за смаком. Перебийте інгредієнти у густий однорідний фарш.
Крок 3 з 10
![Суп із фрикадельками - крок 3 з 10]()
Змочуючи руки в холодній воді, скачайте із фаршу кульки розміром із волоський горіх.
Крок 4 з 10
![Суп із фрикадельками - крок 4 з 10]()
Картопля – 3 шт.
Картоплю помийте, почистьте від шкірки, наріжте брусочками. Додайте нарізану картоплю до киплячого бульйону. Після повторного закипання бульйону варіть картоплю на повільному вогні 7 хвилин.
Крок 5 з 10
![Суп із фрикадельками - крок 5 з 10]()
Коли картопля звариться до напівготовності, опустіть у каструлю курячі фрикадельки. Ще раз дайте бульйону закипіти, варіть суп на повільному вогні протягом 10 хвилин.
Крок 6 з 10
![Суп із фрикадельками - крок 6 з 10]()
Ріпчаста цибуля – 1 шт., олія – 50 мл, морква – 1 шт.
Ріпчасту цибулю почистьте від лушпиння, наріжте дрібним кубиком, викладіть на сковороду з розігрітою олією. Помішуючи, пасеруйте цибулю на середньому вогні 2–3 хвилини. Моркву почистьте від шкірки, подрібніть на тертці з крупним полотном, додайте до цибулі. Помішуючи, продовжуйте пасерувати інгредієнти ще 5 хвилин до м'якості овочів.
Крок 7 з 10
![Суп із фрикадельками - крок 7 з 10]()
Після того, як фрикадельки з картоплею проваряться 10 хвилин, викладіть у каструлю пасеровані овочі.
Крок 8 з 10
![Суп із фрикадельками - крок 8 з 10]()
Заморожений зелений горошок – 100 г
Заморожений зелений горошок перекладіть у друшляк, промийте під теплою водою, щоб прибрати лід. Всипте горошок у суп із фрикадельками слідом за пасерованими овочами.
Крок 9 з 10
![Суп із фрикадельками - крок 9 з 10]()
Кріп та петрушка – 20 г, сіль – 0,5 ч. л., чорний мелений перець – 0,25 ч. л.
Проваріть суп із фрикадельками протягом 3 хвилин. В кінці приготування додайте дрібно нарізану зелень кропу та петрушки, сіль та чорний мелений перець за смаком, перемішайте. Після закипання проваріть суп ще 1 хвилину і вимкніть вогонь.
Крок 10 з 10 👨🍳
![Суп із фрикадельками - крок 10 з 10]()
Смачний, апетитний та ароматний суп із фрикадельками та зеленим горошком розлийте по тарілках і подавайте зі скибочкою свіжого хліба.