Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Солянка

Інгредієнти

на 8 порції

  • Свинячі ребра 500 г
  • Шинка копчена 200 г
  • Мисливські ковбаски 150 г
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Паста томатна 2 ст.л.
  • Оливки чорні без кісточки 150 г
  • Огірки солоні 3 шт.
  • Каперси 20 г
  • Лимон 1/2 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець чорний горошком 5 шт.
  • Перець духмяний горошком 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Зелень за смаком
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Солянка

1 год 35 хв

Солянка має яскравий колір і не менш яскравий смак. Це затишна, навариста, зігрівальна й ситна перша страва, приготована з м’ясного асорті, овочів і солоних компонентів.

Харчова цінність порції

  • Ккал316
  • Білки26г
  • Жири15г
  • Вуглеводи18г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Солянка - крок 1 з 6
Свинячі ребра 500 г, сіль, перець чорний горошок 5 шт., лавровий лист 1 шт., перець духмяний горошком 3 шт.
Свинячі ребра помийте і наріжте шматками. Покладіть їх у каструлю, залийте водою, присоліть, додайте спеції та поставте варитися. Коли вода закипить, знімайте піну – нам потрібен прозорий бульйон. Варіть на маленькому вогні близько 40-60 хвилин. М’ясо не повинне переваритися.

Крок 2 з 6

Солянка - крок 2 з 6
Морква 1 шт., картопля 4 шт.
Моркву й картоплю почистьте й наріжте. Готове м’ясо дістаньте з каструлі, а в бульйон покладіть нарізані овочі й варіть до готовності.

Крок 3 з 6

Солянка - крок 3 з 6
Цибуля 1 шт, шинка копчена 200 г, мисливські ковбаски 150 г
Тим часом поріжте цибулю, ковбаски і шинку.

Крок 4 з 6

Солянка - крок 4 з 6
Варене м’ясо, яке ви дістали з бульйону, наріжте й обсмажте на сковороді протягом 1-2 хв. Додайте до нього порізані шинку і мисливські ковбаски, обсмажте кілька хвилин.

Крок 5 з 6

Солянка - крок 5 з 6
Олія соняшникова, огірки солоні 3 шт., каперси 20 г, паста томатна 2 ст. л., розсіл з оливок 3 ст.л.
На сковороді, де смажилося м’ясо, розігрійте олію, всипте цибулю і смажте до золотавості. Додайте порізані огірки й каперси, влийте розсіл з оливок, зменште вогонь і тушкуйте 2-3 хв. Додайте томатну пасту і тушкуйте ще 3-4 хв.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Солянка - крок 6 з 6
Оливки чорні без кісточки 150 г, лимон 1/2 шт.
Перекладіть цю масу в каструлю і варіть 10 хв. Додайте розрізані навпіл оливки й вичавіть сік половини лимона. Доведіть до смаку спеціями і варіть солянку ще 5-7 хв. Подавайте зі скибочками лимона.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot