Чебуреки

Інгредієнти

на 13 порції

  • Борошно 2 склянки
  • Яйця курячі 1 шт
  • Масло вершкове 1 ст.л.
  • Свинячий фарш 200 г
  • Яловичий фарш 200 г
  • Цибуля 200 г
  • Кінза свіжа 15 г
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Олія соняшникова рафінована 5 мл
  • Приладдя для приготування 1 шт

Чебуреки

60 хвилин

Ідеальні чебуреки вдома? Чом би й ні! Головний секрет приготування цих чебуреків - точно дотримуватися всіх пропорцій. У такому разі тісто виходить одночасно ніжним і хрумким. Смакота!

Харчова цінність порції

  • Ккал240
  • Білки12г
  • Жири
  • Вуглеводи30г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 5

Чебуреки - крок 1 з 5
Борошно 2 скл, яйця 1 шт., сіль за смаком
Просійте у миску борошно, додайте до нього яйце та сіль і змішайте до однорідності.

Крок 2 з 5

Чебуреки - крок 2 з 5
Вода 1 скл, масло вершкове 1 ст. л.
Закип’ятіть воду з вершковим маслом, а потім одразу влийте її до борошна. Замісіть еластичне, не липке тісто. Якщо воно липнутиме до рук, підмішайте ще трошки борошна.

Крок 3 з 5

Чебуреки - крок 3 з 5
Свинячий фарш 200 г., яловичий фарш 200 г., цибуля жовта ріпчаста 200 г., кінза свіжа 15 г., крижана вода 100 мл, сіль, перець
Перебийте у блендері цибулю до стану кашки. Змішайте її з двома видами фаршу та подрібненою кінзою. Додайте на свій смак солі та перцю. Влийте у начинку 100 мл крижаної води і ретельно вимісіть до однорідності.

Крок 4 з 5

Чебуреки - крок 4 з 5
Тісто поділіть на 13 частин і кожну дуже тонко розкачайте в коло. На половину кола викладіть начинку (розподіляйте рівномірно на всі 13 чебуреків), а потім накрийте другою половиною кола. Заліпіть зовнішній край чебурека пальцями, а потім притисніть шов зубцями виделки, щоб вийшов характерний узор. Готовий чебурек повинен мати форму півмісяця.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Чебуреки - крок 5 з 5
Олія
Добре розігрійте олію у глибокій сковороді. Занурте в олію чебуреки і смажте до золотистого кольору з обох боків.

Готово!

Нехай смакує 🤗

telegram botviber botfacebook bot