Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Кростіні з грушею і сиром

Інгредієнти

на 8 порції

  • Груші 2 шт.
  • Мед 75 г
  • Бурбон або віскі 1 ст.л.
  • Перець чилі у пластівцях 0.25 ч.л.
  • Кориця мелена 0.25 ч.л.
  • Багет французький 1 шт.
  • Оливкова олія 2 ст.л.
  • Рикота 480 г
  • Блакитний сир (дорблю або горгонзола) 60 г
  • Яблучний або виноградний оцет 1 ч.л.
  • Тим’ян або чебрець свіжий 2 г
  • Сіль дрібного помелу 2 г
  • Сіль морська пластівцями 1 г
  • Перець чорний мелений 1 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Кростіні з грушею і сиром

35 хвилин

Кростіні — це класична італійська закуска у вигляді тостів з різними апетитними начинками. Пропонуємо класичне поєднання запеченої груші та сиру. Приправимо його медом і тим’яном — і відірватися буде неможливо!

Харчова цінність порції

  • Ккал250
  • Білки10г
  • Жири15г
  • Вуглеводи20г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 5

Кростіні з грушею і сиром - крок 1 з 5
Груші – 2 шт., оливкова олія – 1 ст. л., мед – 1 ст. л., бурбон – 1 ст. л., перець чилі у пластівцях – 0,25 ч. л., кориця мелена – 0,25 ч. л.
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів і застеліть деко пергаментом. Груші помийте, розріжте на четвертинки, виріжте серцевину. Якщо у груші груба шкірка, краще її почистити. У мисці змішайте нарізані груші з оливковою олією, медом, бурбоном, перцем чилі, корицею, дрібкою солі та чорного перцю. Викладіть на деко і запікайте 20 хвилин, доки груші не стануть м’якими та золотистими. Дістаньте з духовки.

Крок 2 з 5

Кростіні з грушею і сиром - крок 2 з 5
Рикота – 480 г, сіль – 1 г
У блендері збийте рикоту з дрібкою солі до отримання гладкої однорідної маси.

Крок 3 з 5

Кростіні з грушею і сиром - крок 3 з 5
Мед – 50 г, яблучний оцет – 5 мл, тим’ян свіжий – 2 г
З'єднайте мед, свіжий подрібнений тим’ян та яблучний оцет у невеликій мисці, добре перемішайте.

Крок 4 з 5

Кростіні з грушею і сиром - крок 4 з 5
Блакитний сир – 60 г, сіль морська пластівцями – 1 г
Зберіть кростіні: викладіть збиту рикоту на підсмажений хліб. Додайте по одній четвертинці запеченої груші на кожен тост. Полийте медовою заправкою. Посипте зверху подрібненим блакитним сиром та дрібкою морської солі пластівцями.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Кростіні з грушею і сиром - крок 5 з 5
Багет французький – 1 шт., оливкова олія – 1 ст. л.
Наріжте багет на вісім шматочків для кростіні. Змастіть оливковою олією. Обсмажте тости на розігрітій сковороді-гриль (або на звичайній) по 1–2 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневої скоринки. Зніміть з вогню.

Готово!

Нехай смакує 🤗

telegram botviber botfacebook bot