Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Кростіні з грушею і сиром

Інгредієнти

на 8 порції

  • Груші 2 шт.
  • Мед 75 г
  • Бурбон або віскі 1 ст.л.
  • Перець чилі у пластівцях 0.25 ч.л.
  • Кориця мелена 0.25 ч.л.
  • Багет французький 1 шт.
  • Оливкова олія 2 ст.л.
  • Рикота 480 г
  • Блакитний сир (дорблю або горгонзола) 60 г
  • Яблучний або виноградний оцет 1 ч.л.
  • Тим’ян або чебрець свіжий 2 г
  • Сіль дрібного помелу 2 г
  • Сіль морська пластівцями 1 г
  • Перець чорний мелений 1 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Кростіні з грушею і сиром

35 хв

Кростіні — це класична італійська закуска у вигляді тостів з різними апетитними начинками. Пропонуємо класичне поєднання запеченої груші та сиру. Приправимо його медом і тим’яном — і відірватися буде неможливо!

Харчова цінність порції

  • Ккал250
  • Білки10г
  • Жири15г
  • Вуглеводи20г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 5

Кростіні з грушею і сиром - крок 1 з 5
Багет французький – 1 шт., оливкова олія – 1 ст. л.
Наріжте багет на вісім шматочків для кростіні. Змастіть оливковою олією. Обсмажте тости на розігрітій сковороді-гриль (або на звичайній) по 1–2 хвилини з кожного боку до золотисто-коричневої скоринки. Зніміть з вогню.

Крок 2 з 5

Кростіні з грушею і сиром - крок 2 з 5
Груші – 2 шт., оливкова олія – 1 ст. л., мед – 1 ст. л., бурбон – 1 ст. л., перець чилі у пластівцях – 0,25 ч. л., кориця мелена – 0,25 ч. л.
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів і застеліть деко пергаментом. Груші помийте, розріжте на четвертинки, виріжте серцевину. Якщо у груші груба шкірка, краще її почистити. У мисці змішайте нарізані груші з оливковою олією, медом, бурбоном, перцем чилі, корицею, дрібкою солі та чорного перцю. Викладіть на деко і запікайте 20 хвилин, доки груші не стануть м’якими та золотистими. Дістаньте з духовки.

Крок 3 з 5

Кростіні з грушею і сиром - крок 3 з 5
Рикота – 480 г, сіль – 1 г
У блендері збийте рикоту з дрібкою солі до отримання гладкої однорідної маси.

Крок 4 з 5

Кростіні з грушею і сиром - крок 4 з 5
Мед – 50 г, яблучний оцет – 5 мл, тим’ян свіжий – 2 г
З'єднайте мед, свіжий подрібнений тим’ян та яблучний оцет у невеликій мисці, добре перемішайте.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Кростіні з грушею і сиром - крок 5 з 5
Блакитний сир – 60 г, сіль морська пластівцями – 1 г
Зберіть кростіні: викладіть збиту рикоту на підсмажений хліб. Додайте по одній четвертинці запеченої груші на кожен тост. Полийте медовою заправкою. Посипте зверху подрібненим блакитним сиром та дрібкою морської солі пластівцями.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot