Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Цукати з гарбуза

Інгредієнти

на 10 порції

  • Гарбуз 800 г
  • Цукор 400 г
  • Вода 100 мл
  • Лимонна кислота 0.5 ч.л.
  • Апельсин, цедра 1 шт.
  • Крохмаль 1 ст.л.
  • Цукрова пудра 1 ст.л.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Цукати з гарбуза

180 хвилин

Домашні цукати — це спосіб зберегти смак осені у форматі маленьких фруктових цукерок. Класичний метод із сиропом і повільним підсушуванням дарує гарбузовим цукатам щільну прозору текстуру і легку цитрусову ноту.

Харчова цінність порції

  • Ккал260
  • Білки0.7г
  • Жири0.2г
  • Вуглеводи65г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 5

Гарбуз — 800 г
Почистьте гарбуз від шкірки й насіння, наріжте невеликими кубиками й покладіть у каструлю.

Крок 2 з 5

Цукор — 400 г, вода — 100 мл, лимонна кислота — 0,5 ч. л.
У сотейнику змішайте цукор з водою та лимонною кислотою, варіть на малому вогні до повного розчинення кристалів.

Крок 3 з 5

Цедра апельсина — 1 шт.
Залийте сиропом гарбуз, додайте цедру, доведіть до кипіння, варіть 5–7 хв. Зніміть з вогню й залиште охолонути.

Крок 4 з 5

Повторіть процедуру всього 4 рази. Після четвертого разу зцідіть сироп, гарбуз викладіть на деко з пергаментом.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Цукати з гарбуза - крок 5 з 5
Крохмаль — 15 г, цукрова пудра — 10 г
Підсушіть гарбуз у духовці при 70°C 2–3 год. Готові шматочки пересипте сумішшю крохмалю й цукрової пудри.

Готово!

Нехай смакує 🤗

telegram botviber botfacebook bot