Лазанья з грибами

Інгредієнти

на 4 порції

  • Олія оливкова 10 г
  • Цибуля порей 50 г
  • Гриби 500 г
  • Шпинат 50 г
  • Петрушка 10 г
  • Масло вершкове 20 г
  • Борошно пшеничне 20 г
  • Молоко 200 г
  • Чеддер 100 г
  • Копчена сметана 50 г
  • Листки лазаньї 8 шт.
  • Пармезан за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець мелений за смаком
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Лазанья з грибами

60 хвилин

З одного боку лазанья — це різновид пасти, а отже, проста у приготуванні страва. З іншого — вона нагадує листковий пиріг, який можна начиняти на свій смак, щоразу отримуючи новий смак. Шеф-кухар ЯнгШеф, засновник YoungchefSchool пропонує приготувати лазанью з грибами. Для своєї страви він взяв мікс із шиїтаке, ерингів, шимеджі та опеньок.

Харчова цінність порції

  • Ккал133
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи14г

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 8

Лазанья з грибами  - крок 1 з 8
Цибуля порей 50 г, олія - 10 г, вершкове масло - 5 г
Цибулю порей наріжте тоненькими кільцями. У сотейнику нагрійте олію і розтопіть у ній вершкове масло. Пасеруйте цибулю на цій суміші 30-60 секунд до легкої прозорості.

Крок 2 з 8

Лазанья з грибами  - крок 2 з 8
Гриби - 500 г
Дрібно посічені гриби додайте до злегка підсмаженого порею. Готуйте все разом 2-3 хвилини.

Крок 3 з 8

Лазанья з грибами  - крок 3 з 8
Шпинат - 50 г, петрушка - 10 г, сіль, перець
Петрушку дрібно наріжте. Разом зі свіжим листям шпинату додайте у сотейник. Посоліть та поперчіть начинку. Тушкуйте все разом не більше 5 хв, а потім зніміть з вогню та перекладіть начинку в окрему миску. Сотейник не мийте.

Крок 4 з 8

Лазанья з грибами  - крок 4 з 8
Вершкове масло - 15 г., борошно - 20 г., молоко - 200 г., сіль
У тому ж сотейнику, де смажились гриби, приготуйте соус бешамель. Розтопіть на невеликому вогні столову ложку вершкового масла. Додайте до нього борошно, перемішайте і трошки підсоліть соус. Одразу ж поступово влийте у соус молоко, постійно його помішуючи. Готуйте на невеликому вогні, поки він трошки не загусне.

Крок 5 з 8

Лазанья з грибами  - крок 5 з 8
Чедер - 100 г, копчена сметана - 50 г
Натріть на великій тертці чедер, додайте його до бешамель і дочекайтесь, поки сир повністю не розплавиться. Наостанок додайте до соусу копчену сметану.

Крок 6 з 8

Лазанья з грибами  - крок 6 з 8
Лазанья - 7-8 листків
Застеліть форму для запікання пергаментом. Дно змастіть невеликою кількістю соусу і викладіть перший шар грибної начинки. Покладіть на начинку листок лазаньї. Зверху змастіть його соусом, посипте грибною начинкою і покладіть ще один листок. Чергуйте так шари, поки не закінчиться начинка. Але пам’ятайте, що верхнім шаром має бути паста.

Крок 7 з 8

Лазанья з грибами  - крок 7 з 8
Запікайте лазанью у нагрітій до 190 градусів духовці впродовж 40-50 хв - поки не зарум’яниться верх.

Крок 8 з 8 👨‍🍳

Лазанья з грибами  - крок 8 з 8
Пармезан - за смаком, копчена сметана - за смаком
Лазанью наріжте на порції й подавайте з копченою сметаною та натертим пармезаном.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot