Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Печиво «Павутиння»

Інгредієнти

на 14 порції

  • Борошно пшеничне 300 г
  • Какао-порошок 150 г
  • Куряче яйце 2 шт.
  • Вершкове масло 115 г
  • Коричневий цукор 75 г
  • Білий цукор 50 г
  • Цукрова пудра 100 г
  • Лимон ½ шт
  • Харчова сода 5 г
  • Ванілін 4 г
  • Сіль 2 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Печиво «Павутиння»

75 хвилин

Це шоколадне печиво — справжня окраса солодкого столу на Гелловін. Темне, насичене, з ніжним ароматом какао й вершкового масла, воно виглядає так само ефектно, як і смакує. Поверхня кожного печива прикрашена білим візерунком у вигляді павутиння. Такий простий, але вражаючий декор створює святкову атмосферу.

Харчова цінність порції

  • Ккал430
  • Білки
  • Жири20г
  • Вуглеводи55г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 9

Печиво «Павутиння» - крок 1 з 9
Вершкове масло — 115 г, коричневий цукор 75 г, білий цукор 50 г
У глибокому посуді з'єднайте розм'якшене вершкове масло, коричневий і білий цукор. На максимальній швидкості міксера збийте інгредієнти протягом 2-3 хвилин до отримання пишної маси.

Крок 2 з 9

Печиво «Павутиння» - крок 2 з 9
Яйце — 1 шт.
У збите з цукром масло вбийте 1 куряче яйце. Ще раз перемішайте інгредієнти міксером протягом 1 хвилини до однорідної консистенції.

Крок 3 з 9

Печиво «Павутиння» - крок 3 з 9
Борошно пшеничне — 300 г, какао порошок — 150 г, сода харчова — 5 г, сіль — 2 г, ванілін — 2 г
В окремому посуді змішайте просіяне пшеничне борошно і какао. Додайте харчову соду, сіль та 2 г ваніліну для аромату. Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідної консистенції.

Крок 4 з 9

Печиво «Павутиння» - крок 4 з 9
Додайте в масляно-яєчну масу борошняну суміш. Спочатку перемішайте інгредієнти силіконовою лопаткою, потім замісіть м'яке та еластичне тісто. Загорніть його в харчову плівку і відправте у холодильник на 30 хвилин.

Крок 5 з 9

Печиво «Павутиння» - крок 5 з 9
Готове охолоджене тісто розділіть на шматочки вагою 30 г. З кожного шматочка сформуйте кульку. Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментом, на великій відстані одна від одної. За допомогою склянки приплюсніть кожну кульку, формуючи печиво завтовшки 7-8 мм.

Крок 6 з 9

Печиво «Павутиння» - крок 6 з 9
Відправте вироби в розігріту до 175 градусів духовку на 8-10 хвилин. Готове печиво має залишатися трохи м'яким у середині. Після остигання воно стане більш щільним і затвердіє. Акуратно перекладіть готове печиво на решітку та остудіть випічку до кімнатної температури.

Крок 7 з 9

Печиво «Павутиння» - крок 7 з 9
Білок курячий — 20 г, цукрова пудра — 100 г, ванілін — 2 г, лимон — 5 мл
У глибокому посуді з'єднайте курячий білок, просіяну цукрову пудру та 2 г ваніліну. Додайте кілька крапель лимонного соку. Збийте інгредієнти на максимальній швидкості міксера до отримання густої білої глазурі.

Крок 8 з 9

Печиво «Павутиння» - крок 8 з 9
Перекладіть готову білкову глазур у кондитерський мішок, відріжте маленький кінчик. Прикрасьте готове печиво глазур'ю у вигляді павутиння. Залиште вироби за кімнатної температури на 1 годину, щоб глазур повністю застигла.

Крок 9 з 9 👨‍🍳

Печиво «Павутиння» - крок 9 з 9
Неймовірно смачне та ароматне печиво у вигляді павутиння подавайте з чаєм чи кавою. Смачного!

Готово!

Нехай смакує 🤗

telegram botviber botfacebook bot