Деруни

Інгредієнти

на 4 порції

  • Картопля 1 кг
  • Цибуля жовта ріпчаста 100 г
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Борошно пшеничне 30 г
  • Сіль 3 г
  • Перець чорний мелений 1 г
  • Олія 60 г
  • Сметана 200 г
  • Кріп 2 гілочки
  • Зелена цибуля 2 пера
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Деруни

40 хвилин

Приготуйте традиційну українську страву з тертої картоплі, що має ніжну серединку та апетитну золотисту скоринку. Деруни ідеально смакують зі сметаною із зеленню.

Харчова цінність порції

  • Ккал170
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи21г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Деруни - крок 1 з 6
Картопля – 1 кг
Ретельно помийте картоплю, почистьте від шкірки.

Крок 2 з 6

Деруни - крок 2 з 6
Картопля – 1 кг
Натріть картоплю на дрібній тертці або подрібніть у м’ясорубці. Якщо виділиться багато соку, злийте зайву рідину.

Крок 3 з 6

Деруни - крок 3 з 6
Цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
Почистьте цибулю від лушпиння та натріть на дрібній тертці або подрібніть у блендері.

Крок 4 з 6

Деруни - крок 4 з 6
Картопля – 1 кг, цибуля – 1 шт., яйця – 2 шт., борошно – 2 ст. л., сіль, перець
У глибокій мисці з’єднайте картоплю, цибулю, яйця, сіль, перець і борошно. Добре перемішайте до однорідної маси.

Крок 5 з 6

Деруни - крок 5 з 6
Олія – 60 г
Розігрійте сковороду з олією. Викладайте картопляну масу столовою ложкою у формі оладок та смажте на середньому вогні по 3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки. Готові деруни викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишок олії.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Деруни - крок 6 з 6
Сметана, кріп – 2 гілочки, зелена цибуля – 2 пера
Подрібніть зелень і додайте до сметани, перемішайте. Подавайте деруни гарячими зі сметанним соусом.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot