Вергуни

Інгредієнти

на 8 порції

  • Борошно 450 г
  • Кефір 250 мл
  • Яйце 1 штука
  • Цукор 4 ст.л.
  • Сода 1 ч.л.
  • Олія 12 ст.л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукрова пудра 40 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Вергуни

50 хвилин

Вергуни — легкі, золотаві й неймовірно апетитні. Ці смажені ласощі на кефірі — справжня класика української домашньої випічки. Прості інгредієнти, мінімум часу — і на столі вже ароматні, повітряні вироби, посипані цукровою пудрою.

Харчова цінність порції

  • Ккал356
  • Білки5.8г
  • Жири17.3г
  • Вуглеводи43.9г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 7

Вергуни - крок 1 з 7
Яйце 1 шт., сіль ½ ч. ложки, цукор 4 ст. ложки
Яйце збийте із сіллю та цукром до пишної маси.

Крок 2 з 7

Вергуни - крок 2 з 7
Олія 2 ст. л., кефір 250 мл
Влийте олію і кефір та перемішайте.

Крок 3 з 7

Вергуни - крок 3 з 7
Сода 1 ч. л.
Додайте соду і перемішайте.

Крок 4 з 7

Вергуни - крок 4 з 7
Борошно 450 г
Потроху засипайте просіяне борошно і вимішуйте спочатку ложкою, а потім руками. Тісто має вийти м'яким та злегка липким. Покладіть тісто в змащену олією миску, накрийте плівкою і залиште на 25 хв.

Крок 5 з 7

Вергуни - крок 5 з 7
Сформуйте вергуни. Змастіть робочу поверхню олією, розкачайте тісто до товщини 1 см. Наріжте його на ромби. У центрі кожного ромба зробіть повздовжній надріз. Один кінець ромба протягніть крізь розріз і виверніть.

Крок 6 з 7

Вергуни - крок 6 з 7
Олія 10 ст. л.
У сковороді добре розігрійте олію (вогонь більший середнього). Якщо маєте кулінарний термометр, дочекайтеся, щоб олія нагрілася до 170 °C. Обсмажуйте вергуни приблизно хвилину з кожного боку.

Крок 7 з 7 👨‍🍳

Вергуни - крок 7 з 7
Цукрова пудра 40 г
Готові вергуни викладіть на тарілку і посипте цукровою пудрою.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot