Крок 1 з 26
![Шоколадна паска - крок 1 з 26]()
Акуратно перелийте в тісто збиті із цукром яйця. Перемішайте інгредієнти силіконовою лопаткою.
Крок 2 з 26
![Шоколадна паска - крок 2 з 26]()
Молоко 250 мл, пресовані дріжджі 25 г
У глибокому посуді з'єднайте тепле молоко температурою 35-37 градусів і свіжі дріжджі. Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідної консистенції.
Крок 3 з 26
![Шоколадна паска - крок 3 з 26]()
Цукор 25 г, борошно 150 г
Додайте столову ложку цукру. Введіть просіяне пшеничне борошно.
Крок 4 з 26
![Шоколадна паска - крок 4 з 26]()
Перемішайте до однорідної консистенції. Маса має нагадувати за густотою тісто для оладок.
Крок 5 з 26
![Шоколадна паска - крок 5 з 26]()
Накрийте харчовою плівкою або сухим рушником, залиште підходити в теплому місці без протягів на 30 хв. Через пів години маса повинна збільшитися у 2-3 рази.
Крок 6 з 26
![Шоколадна паска - крок 6 з 26]()
Масло 100 г, апельсин 1 шт., родзинки 75 г
Розтопіть на плиті або в мікрохвильовій печі вершкове масло. Остудіть його до кімнатної температури. За допомогою дрібної тертки зніміть цедру з апельсина. Розріжте фрукт навпіл, вичавіть сік з половини апельсина. Родзинки переберіть, помийте, залийте окропом і залиште на 15 хвилин.
Крок 7 з 26
![Шоколадна паска - крок 7 з 26]()
Олія 25 мл
У масу з дріжджами влийте розтоплене вершкове масло та соняшникову олію.
Крок 8 з 26
![Шоколадна паска - крок 8 з 26]()
Для аромату влийте в отриману суміш апельсиновий сік, додайте цедру.
Крок 9 з 26
![Шоколадна паска - крок 9 з 26]()
З родзинок злийте воду, обсушіть сухофрукти за допомогою паперових рушників. Додайте родзинки до інших інгредієнтів.
Крок 10 з 26
![Шоколадна паска - крок 10 з 26]()
Темний шоколад 100 г
Гіркий шоколад подрібніть у крихту, всипте в тісто.
Крок 11 з 26
![Шоколадна паска - крок 11 з 26]()
За допомогою силіконової лопатки перемішайте тісто до однорідної консистенції.
Крок 12 з 26
![Шоколадна паска - крок 12 з 26]()
Яйця 2 шт., цукор 100 г
В окремому посуді змішайте 2 курячі яйця і цукор. Додайте щіпку солі та ванілін для аромату.
Крок 13 з 26
![Шоколадна паска - крок 13 з 26]()
Міксером збийте інгредієнти протягом 7-10 хв до отримання пишної, світлої маси.
Крок 14 з 26
![Шоколадна паска - крок 14 з 26]()
Борошно 350-400 г, какао-порошок 50 г
У кілька прийомів додайте в тісто просіяне пшеничне борошно і какао-порошок.
Крок 15 з 26
![Шоколадна паска - крок 15 з 26]()
За допомогою силіконової лопатки або дерев'яної ложки перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції. Тісто має вийти досить рідким, воно не збиратиметься в кулю.
Крок 16 з 26
![Шоколадна паска - крок 16 з 26]()
Накрийте посуд із тістом харчовою плівкою або сухим рушником, залиште на вистоювання в теплому місці на 1,5-2 години. За цей час тісто має збільшитися у 2 рази.
Крок 17 з 26
![Шоколадна паска - крок 17 з 26]()
Готове тісто перемішайте, щоб випустити вуглекислий газ. Розподіліть тісто у змащені олією форми для пасок (3 шт. діаметром 10 см). Якщо ви використовуєте паперові або силіконові форми для випікання, їх не потрібно змащувати. Тісто має займати половину форми. Накривши форми сухим рушником, залиште їх у теплому місці на 30-40 хв.
Крок 18 з 26
![Шоколадна паска - крок 18 з 26]()
Коли тісто дійде до верху форм, акуратно перенесіть їх на деко і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хв. Готовність випічки перевірте за допомогою дерев'яної шпажки. Якщо вона виходить із паски сухою, без слідів тіста, випічка готова. Злегка остудіть паски, після чого акуратно витягніть їх із форми.
Крок 19 з 26
![Шоколадна паска - крок 19 з 26]()
Білок 50 г, цукор 100 г
У глибокому посуді з'єднайте курячий білок (щоб отримати 50 г білка, знадобиться приблизно 5 яєць) і цукор.
Крок 20 з 26
![Шоколадна паска - крок 20 з 26]()
Лимонна кислота 5 г, сіль 2 г, ванілін 2 г
Всипте в суміш лимонну кислоту та сіль. Додайте ванілін для аромату.
Крок 21 з 26
![Шоколадна паска - крок 21 з 26]()
Перемішайте інгредієнти. Поставте піалу з глазур'ю на водяну баню (у каструлю налийте воду на третину, зверху поставте миску з глазур'ю. Нагрівайте каструлю на плиті, щоб піднімалася пара й поступово нагрівала глазур). Постійно помішуючи, нагрівайте глазур до повного розчинення цукру.
Крок 22 з 26
![Шоколадна паска - крок 22 з 26]()
На максимальній швидкості міксера збийте інгредієнти до стійких піків (стійкі піки — це якщо маса на перевернутому вінчику не “в’яне”, а тримає форму).
Крок 23 з 26
![Шоколадна паска - крок 23 з 26]()
Какао-порошок 25 г, цукрова пудра 25 г
Щоб надати глазурі ніжного шоколадного відтінку, всипте в неї просіяний какао-порошок. Для швидкого застигання глазурі додайте до неї трохи цукрової пудри.
Крок 24 з 26
![Шоколадна паска - крок 24 з 26]()
Повторно збийте глазур міксером, щоб цукрова пудра і какао повністю розчинилися.
Крок 25 з 26
![Шоколадна паска - крок 25 з 26]()
Посипка для паски 1 уп.
Коли шоколадні паски повністю охолонуть, прикрасьте їх глазур'ю та кондитерською посипкою. Через 3 години глазур повністю застигне.
Крок 26 з 26 👨🍳
![Шоколадна паска - крок 26 з 26]()
Ніжні, повітряні та дуже ароматні шоколадні паски подавайте на великодній стіл. Смачного!