Салат із зеленим горошком

Інгредієнти

на 2 порції

  • Приладдя для приготування 1 шт.
  • Зелений горошок 450 г
  • Редиска 3 шт..
  • Фета 60 г
  • Сіль за смаком
  • Цибуля зелена 1/2 пучка
  • Грецький йогурт 60 мл
  • Кріп 30 г
  • М’ята 20 г
  • Лимон 1/2 шт.
  • Чорний мелений перець 1 г
  • Оливкова олія extra-virgin 10 мл

Салат із зеленим горошком

15 хвилин

Цей салат – справжня літня насолода! Ніжний горошок, хрумка редика, смачна фета, свіжа зелень і кремовий соус на основі йогурту створюють легку і смачну страву, яка точно прикрасить ваш стіл.

Харчова цінність порції

  • Ккал110
  • Білки
  • Жири
  • Вуглеводи

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 5

Салат із зеленим горошком - крок 1 з 5
Зелений горошок – 450 г, цибуля зелена – ½ пучка, кріп – 30 г, фета – 60 г
Свіжий зелений горошок почистьте і помийте. Якщо використовуєте заморожений горошок, розморожувати його не потрібно. Цибулю і кріп подрібніть. Фету покришіть руками.

Крок 2 з 5

Салат із зеленим горошком - крок 2 з 5
Сіль – ½ ч. л.
У середню каструлю налийте воду, додайте дрібку солі і доведіть до кипіння. Додайте горошок і варіть 1 хв для замороженого або 2–3 хв для свіжого. Відразу після варіння перекладіть горошок у миску з крижаною водою, залиште на 1–2 хв для збереження яскравого кольору. Потім злийте воду.

Крок 3 з 5

Салат із зеленим горошком - крок 3 з 5
Горошок – 120 г, кріп, м’ята, грецький йогурт – 60 мл, лимон – ½ шт., сіль – ¼ ч.л., перець – 1 г
перець – 1 г Приготуйте заправку для салату. Перекладіть 120 г вареного горошку із загальної кількості у блендер. Додайте подрібнені кріп, м’яту, йогурт, цедру ½ лимона, чайну ложку лимонного соку, сіль і перець. Перебийте до однорідної маси. Скуштуйте і за бажання додайте ще соку лимона чи спецій.

Крок 4 з 5

Салат із зеленим горошком - крок 4 з 5
Горошок – 330 г, оливкова олія – 10 мл, редиска – 3 шт.
Додайте до горошку, який лишився, подрібнену цибулю і заправку. Перемішайте, щоб усі інгредієнти рівномірно поєдналися. Редиску поріжте тонкими кружальцями

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Салат із зеленим горошком - крок 5 з 5
Фета – 60, кріп, м’ята, чорний мелений перець
Викладіть салат на тарілки, посипте зверху крихтою фети, прикрасьте тонко нарізаною редискою. Додайте кілька гілочок м’яти та кропу для декору, притрусіть свіжозмеленим перцем і подавайте.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot