Пиріг з ягодами без глютену

Інгредієнти

на 10 порції

  • Рисове борошно 148 г
  • Борошно мигдалеве 112 г
  • Розпушувач 1 ст.л.
  • Сіль морська 0.5 ч. л.
  • Яйця 2 шт.
  • Цукор коричневий 110 г
  • Олія оливкова екстра вірджин 20 мл
  • Мигдалеве молоко 120 мл
  • Ванільний цукор 1 ч.л.
  • Лимон 1 шт.
  • Ягоди асорті 450 г
  • Кориця мелена 1.5 ч.л.
  • Цукрова пудра 20 г
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Пиріг з ягодами без глютену

75 хвилин

Цей пиріг — справжня ягідна насолода без крихти пшеничного борошна! Завдяки мигдалевому й рисовому борошну випічка виходить ніжною, з хрусткою скоринкою та яскравим смаком літніх ягід. Ідеальний десерт до чаю або як легкий сніданок.

Харчова цінність порції

  • Ккал245
  • Білки
  • Жири15г
  • Вуглеводи22г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 5

Пиріг з ягодами без глютену - крок 1 з 5
Борошно рисове – 148 г, борошно мигдалеве – 112 г, розпушувач – 1 ст. л., сіль – 0,5 ч. л.
Змішайте в мисці всі сухі інгредієнти: обидва види борошна, розпушувач та сіль.

Крок 2 з 5

Пиріг з ягодами без глютену - крок 2 з 5
Яйця – 2 шт., цукор – 100 г, олія – 120 мл, молоко – 120 мл, ванільний цукор – 1 ч. л., цедра лимона – 1 ч. л.
В окремій мисці збийте яйця з цукром (можна міксером або віничком). Додайте олію, перемішайте. Потім влийте молоко, додайте ваніль та цедру лимона й знову перемішайте.

Крок 3 з 5

Пиріг з ягодами без глютену - крок 3 з 5
Зробіть заглиблення в центрі сухої суміші та влийте туди рідку. Обережно перемішайте лопаткою, щоби з'єднати інгредієнти. Не перемішуйте занадто довго — тільки до однорідності.

Крок 4 з 5

Пиріг з ягодами без глютену - крок 4 з 5
Тісто, ягоди – 450 г, кориця – 1,5 ч. л., цукор – 10 г
Розігрійте духовку до 175°C. Застеліть форму (20×30 см) пергаментом або змастіть олією. Викладіть ¾ тіста у форму, розрівняйте. Зверху викладіть ягоди, посипте їх корицею та 2 ст. л. цукру. Зверху покладіть ложкою решту тіста хаотичними плямами.

Крок 5 з 5 👨‍🍳

Пиріг з ягодами без глютену - крок 5 з 5
Цукрова пудра – 20 г
Випікайте 50–60 хвилин до золотистої скоринки. Остудіть пиріг у формі, поріжте на квадрати й притрусіть цукровою пудрою.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot