Ловіть доставку за 1 грн на перше замовлення. Привеземо усе, чого кортить 👌

Пахлава з тіста філо

Інгредієнти

на 12 порції

  • Тісто філо 400 г
  • Масло вершкове 175 г
  • Волоські горіхи (або фісташки) 225 г
  • Мед 110 г
  • Цукор 100 г
  • Вода 250 мл
  • Апельсин ¼ шт.
  • Кориця мелена 5 г
  • Кориця паличка 1 шт.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Пахлава з тіста філо

90 хвилин

Хрустка, ароматна й медово-горіхова — ця пахлава з тіста філо створена, щоб підкорювати серце з першого шматочка. Ідеальний десерт до кави чи для святкового чаювання.

Харчова цінність порції

  • Ккал410
  • Білки6.2г
  • Жири26г
  • Вуглеводи38г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 6

Пахлава з тіста філо  - крок 1 з 6
Волоські горіхи — 225 г, кориця мелена — 5 г
Поставте тісто філо розмерзатися відповідно до інструкцій на упаковці. Тим часом подрібніть волоські горіхи у блендері до дрібних шматочків (але не в пил) і змішайте з меленими спеціями.

Крок 2 з 6

Пахлава з тіста філо  - крок 2 з 6
Мед — 110 г, цукор — 100 г, вода — 250 мл, апельсин — ¼ шт., кориця паличка — 1 шт.
Приготуйте сироп: у невеликому ковшику з’єднайте мед, цукор, воду, цедру та сік апельсина й паличку кориці. Нагрівайте на невеликому вогні, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Вимкніть і дайте сиропу охолонути до кімнатної температури.

Крок 3 з 6

Пахлава з тіста філо  - крок 3 з 6
Тісто філо — 400 г
Змастіть деко вершковим маслом. Викладіть 4 шари тіста філо. Посипте частиною горіхової суміші. Потім викладіть ще 2 шари тіста, знову посипте горіхами — і так чергуйте, доки не закінчиться начинка. Верхній шар зробіть із 4 листів філо. Накрийте рушником, щоб тісто не підсихало.

Крок 4 з 6

Пахлава з тіста філо  - крок 4 з 6
Масло вершкове — 175 г
Наріжте пахлаву гострим ножем на ромби або квадрати. Масло розтопіть, обов’язково зніміть білу піну (інакше вона пригоратиме) і рівномірно полийте поверхню пахлави. Випікайте при 180°C (з конвекцією, якщо можливо) 45 хв до рум’яного кольору. Якщо верх зарумянюється надто швидко, прикрийте фольгою або пергаментом.

Крок 5 з 6

Пахлава з тіста філо  - крок 5 з 6
Вийміть пахлаву з духовки, дайте їй трохи охолонути, потім рівномірно полийте сиропом. Важливо: якщо любите хрумку пахлаву, використайте лише ⅔ сиропу, якщо вологу – весь сироп.

Крок 6 з 6 👨‍🍳

Пахлава з тіста філо  - крок 6 з 6
Залиште пахлаву настоюватися на кілька годин, а краще на ніч. Подавайте до кави або міцного чорного чаю.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot