Ловіть -10% на перше замовлення в «Сільпо»! Не проґавте вигоду 😉

Пампухи із джемом

Інгредієнти

на 8 порції

  • Борошно пшеничне 250 г
  • Олія соняшникова 500 мл
  • Картопля варена 100 г
  • Вершкове масло 60 г
  • Цукор 50 г
  • Джем 50 г
  • Молоко 50 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Дріжджі свіжі 10 г
  • Ванілін 2 г
  • Сковороди Марко Черветті 1 шт.
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Пампухи із джемом

1 год 10 хв

Пампухи — ароматний символ зимових свят і домашнього затишку. Ці м'які, повітряні пончики зі смачною начинкою із джему готуються на основі дріжджового тіста з додаванням вареної картоплі, що робить їх особливо ніжними та пухкими.

Харчова цінність на 100г

  • Ккал330
  • Білки7.5г
  • Жири18.3г
  • Вуглеводи35.5г

Ще 20 000+ рецептів на shuba.life

Крок 1 з 9

Пампухи із джемом - крок 1 з 9
Яйце куряче – 1 шт., вершкове масло – 60 г
У глибокому посуді збийте вінчиком куряче яйце до об'єднання жовтка й білка. Вершкове масло розтопіть, остудіть до кімнатної температури та додайте до яйця.

Крок 2 з 9

Пампухи із джемом - крок 2 з 9
Молоко – 50 мл, дріжджі свіжі – 10 г, борошно пшеничне – 250 г, цукор – 50 г, ванілін – 2 г
У теплому молоці розчиніть свіжі дріжджі, додайте цю суміш до яєчно-масляної основи. Введіть у тісто просіяне пшеничне борошно. Всипте цукор та ванілін для аромату.

Крок 3 з 9

Пампухи із джемом - крок 3 з 9
Картопля варена – 100 г
Перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції. Варену картоплю натріть на дрібній тертці або розітріть у пюре і додайте в тісто. Протягом 4–5 хв ретельно вимісіть тісто до еластичності. Воно повинно бути м'яким і не сильно прилипати до рук.

Крок 4 з 9

Пампухи із джемом - крок 4 з 9
Накрийте посуд із тістом сухим рушником і залиште його у теплому місці на 1,5 години. За цей час тісто має підійти та збільшитися в об'ємі удвічі.

Крок 5 з 9

Пампухи із джемом - крок 5 з 9
Джем – 50 г
Обімніть тісто. На посипаній борошном робочій поверхні розкачайте його в прямокутний пласт товщиною 1 см. За допомогою вирубки для печива або склянки відповідного діаметра зробіть на половині тіста розмітки для пончиків, не вирізаючи тісто до кінця. У центр кожного кола викладіть чайну ложку джему.

Крок 6 з 9

Пампухи із джемом - крок 6 з 9
Акуратно накрийте начинку другою половиною тіста. Виріжте пампухи так, щоб гірка з джемом виявилася посередині. Залишки тіста знову замісіть, розкачайте і сформуйте з нього пампухи.

Крок 7 з 9

Пампухи із джемом - крок 7 з 9
Олія соняшникова – 500 мл
У ковші або глибокій сковороді нагрійте рафіновану олію до появи дрібних бульбашок. Акуратно опустіть у неї пампухи. Обсмажуйте пампухи на середньому вогні до золотистої скоринки з обох боків.

Крок 8 з 9

Пампухи із джемом - крок 8 з 9
Готові пампухи викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб прибрати зайву олію.

Крок 9 з 9 👨‍🍳

Пампухи із джемом - крок 9 з 9
Коли пампухи трохи охолонуть, прикрасьте їх цукровою пудрою і подавайте.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot