Крок 1 з 17
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 1 з 17]()
Креветки — 250 г, цибуля — 1 шт., перець — 2 шт., кукурудза — 2 качани, петрушка — 50 г
Промийте креветки. Панцирі й голови не видаляйте, але зубочисткою витягніть зі спинок кишкову вену. Помийте болгарські перці, зелень, кукурудзу й цибулю. Обсушіть.
Крок 2 з 17
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 2 з 17]()
Паприка — 2 ч. л., сушений часник — 2 ч. л., орегано — 2 ч. л., чорний перець — 2 ч. л., чилі — 2 ч. л., сіль — 1 ч. л., цибуля сушена — 1 ч. л.
У невеликій мисці змішайте всі спеції суміші каджун (або використовуйте готову з магазину). Перемішайте ретельно.
Крок 3 з 17
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 3 з 17]()
Цибуля — 1 шт., перець болгарський — 2 шт.
Наріжте цибулю півкільцями, а перець кубиками.
Крок 4 з 17
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 4 з 17]()
Олія — 20 мл
Розігрійте 20 мл оливкової олії на великій сковороді. Додайте цибулю на сковороду. Пасеруйте до прозорості 3–4 хвилини.
Крок 5 з 17
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 5 з 17]()
Додайте до цибулі перець. Готуйте, помішуючи, ще 4 хвилини.
Крок 6 з 17
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 6 з 17]()
Кукурудза — 2 качани
Наріжте качани кукурудзи кружальцями завтовшки приблизно 2 см.
Крок 7 з 17
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 7 з 17]()
Додайте кукурудзу до овочів. Обсмажуйте 3–4 хвилини.
Крок 8 з 17
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 8 з 17]()
Каджунські спеції — половина
Додайте половину суміші каджун. Перемішайте.
Крок 9 з 17
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 9 з 17]()
Обсмажуйте овочі до появи апетитної скоринки.
Крок 10 з 17
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 10 з 17]()
Біле вино — 35 мл, лимонний сік — 10 мл
Влийте половину вина й лимонний сік. Перемішайте.
Крок 11 з 17
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 11 з 17]()
Петрушка — 50 г
Подрібніть петрушку.
Крок 12 з 17
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 12 з 17]()
Креветки — 250 г, спеції каджун — половина
Посипте сирі креветки, попередньо очищені від кишкової жилки, рештою спецій каджун. Перемішайте.
Крок 13 з 17
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 13 з 17]()
Креветки — 250 г
Додайте креветки на сковороду до овочів.
Крок 14 з 17
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 14 з 17]()
Петрушка — 50 г
Обсмажуйте все разом на середньому вогні 4–5 хвилин, поки креветки не стануть рожевими. Наприкінці додайте подрібнену петрушку. Перемішайте.
Крок 15 з 17
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 15 з 17]()
Овочі з кукурудзою
На тарілку викладіть овочі та кукурудзу як основу страви.
Крок 16 з 17
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 16 з 17]()
Креветки, зелень
Викладіть зверху креветки разом із соусом зі сковороди. Прикрасьте додатковою зеленню на бажання.
Крок 17 з 17 👨🍳
![Креветки з кукурудзою в каджунському стилі - крок 17 з 17]()
Подавайте страву гарячою.