Буженина в духовці

Інгредієнти

на 10 порції

  • Свинина 1 кг
  • Морква 2 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний горошком 6 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Приладдя для приготування 1 шт.

Буженина в духовці

100 хвилин

Запечена буженина стане зіркою на святковому столі. Шматочок мʼяса, трішки спецій, фольга - і смачна основна страва готова!

Харчова цінність порції

  • Ккал571
  • Білки49г
  • Жири38г
  • Вуглеводи

Рецепт надано партнером shuba.life

Крок 1 з 4

Буженина в духовці - крок 1 з 4
Свинина - 1 кг, лавровий лист - 2 шт., перець чорний горошком - 6 шт., сіль, чорний і червоний мелений перець
Свинину промийте і замочіть у розсолі мінімум на 1 добу. Для розсолу змішайте холодну воду, лавровий лист, чорний перець горошком і сіль. Солі беріть стільки, щоб вода була достатньо солоною. За 2 години до запікання просушіть мʼясо паперовими рушниками й натріть чорним і червоним меленим перцем. Залиште при кімнатній температурі.

Крок 2 з 4

Буженина в духовці - крок 2 з 4
Морква - 2 шт., часник - 3 зуб.
У мʼясі зробіть ножем невеликі отвори й нашпигуйте невеликими шматочками моркви й часнику.

Крок 3 з 4

Буженина в духовці - крок 3 з 4
Загорніть мʼясо у фольку або викладіть у форму для запікання з кришкою. Запікайте в попередньо розігрітій до 190'С духовці 60 хв, потім зніміть кришку (чи розгорніть фольгу) і запікайте ще 30 хв, перевернувши шинку у процесі кілька разів.

Крок 4 з 4 👨‍🍳

Буженина в духовці - крок 4 з 4
Подавайте охолодженою.

Готово!

Нехай смакує 🤗

Головний партнер Shuba.life
Найкращі кулінарні рецепти смачних страв на всі випадки життя – як готувати сирники, пекти шарлотку, варити солянку, маринувати та квасити, читайте на SHUBA.
telegram botviber botfacebook bot